Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Lukt

Lukt

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2001.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127082954
Titel
Lukt
Författare
Radhika Jha
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Bandtyp
Inbunden
Vikt
532 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lukt är en roman som skildrar utanförskap och rotlöshet i en samtida europeisk verklighet. Samtidigt beskriver boken en ung kvinnas försök att finna sin rätta identitet.

Leelas släkt stammar från Indien men lever i relativ välmåga i Kenya. I samband med faderns död splittras familjen. Leela hamnar hos släktingar i ett förortsgetto utanför Paris. Hon blir bokstavligen instängd i konventioner och regler och drivs slutligen ut på gatorna. Hennes tillvaro är osäker, hon har inga papper; inget arbetstillstånd, inget uppehållstillstånd och ingenstans att ta vägen. Hon lyckas hålla sig flytande, men hamnar i destruktiva relationer med män – hon betraktas hela tiden som en exotisk skönhet som inte får ställa krav.

Men hon har upptäckt att hon besitter en alldeles speciell förmåga – en mycket högt uppdriven känslighet för lukter. Det är en egenskap som på ytan är ganska oskyldig, ibland rent av bra att ha, men som gradvis tar över mer och mer av hennes personlighet. Till slut förföljs hon av sin egen lukt samtidigt som hon sjunker djupare och djupare i självförakt och fruktar för att hon helt har tappat kontrollen över sitt liv.

Lukt är en intensiv berättelse som kan läsas på flera plan. Språket är sensuellt och engagerande och Radhika Jha har hyllats som en förnyare av den samtida indiska romanen.

Översättning Britt Arenander

Radhika Jha är bosatt i Delhi. Hon har varit verksam som journalist med kultur, utbildning, miljöfrågor och ekonomi som specialitet. Hon har även varit aktiv inom utbildningsprojekt för barn som drabbats av terrorism. Denna bok är hennes skönlitterära debut.