Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Runtomkringet. Häftad

Runtomkringet. Häftad

Bonniers 1961. Häftad, 64 sidor, 133x178 mm. 100 gram.

Gott skick.

?Ragna Kellgren är en osannolik poet. Man konstaterar med häpen glädje att hon finns.? Så skrev Bengt Holmqvist i sin recension av Kellgrens andra bok ? Runtomkringet.

Och fortfarande, nu när poeten Ragna Kellgren, liksom författaren till romanen ?Elisabeth och Clara? (1977), och möjligen bara, i någon liten mån, boken om Fogelstads kvinnliga medborgarskola ? ?Klasslöst? ? har hamnat någon-stans i notapparaten till kvinnohistorien ? fortfarande, för var och en som hittar fram till hennes dikter, konstaterar man ?med häpen glädje? att hon funnits.
Av: Valborg Lindgärde

Prästdotter, född i Landskrona. Efter fil mag-examen 1944 kom hon in i kretsarna kring den Kvinnliga Medborgarskolan på Fogelstad, där kvinnor kunde förkovra sig och förbereda sig för olika samhällsuppdrag.

Från debuten I gobelängen, 1960, skapar hon i sina dikter en fantastivärld med den fingerade familjen Nonsen i centrum. Hon låter Sofie Nonsen förmedla livskunskap från Fogelstad och låna drag från ställets rektor Honorine Hermelin. Även de följande diktsamlingarna Runtomkringet, 1961, och Uppror eller Nya lärodikter, 1963, präglas av språklig enkelhet, idérikedom och en optimistisk livsfilosofi. 1977 och 1978 gav hon ut romanerna Elisabet och Clara. Pensionärer på resa under det brutalaste av århundraden och Elisabet och Clara i Vedby, dessutom diktsamlingen Storsjälar, 1978.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish