Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Farväl, mitt kvinnofängelse

Farväl, mitt kvinnofängelse

Häftad bok.

Nyskick. Häftad, 29 sidor. Novellix (Stockholm, 2013). Novell i fickformat.Karolina Ramqvist (f. 1976) är författare och journalist. Hon är ofta hyllad hos kritikerna, exempelvis med romanerna Alltings början (2012) och Flickvännen (2009). Förlagsny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175890074
Titel
Farväl, mitt kvinnofängelse
Författare
Ramqvist, Karolina
Förlag
Novellix
Utgivningsår
2013
Omfång
29 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
105 x 150 mm Ryggbredd 5 mm
Vikt
40 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Karolina Ramqvist var en av fjolårets mest uppmärksammade författare och hyllades av både läsare och kritiker för sin roman Alltings början. I novellen Farväl, mitt kvinnofängelse får läsaren möta kärlek och beroende innanför murarna på en amerikansk kvinnoanstalt.

Vi som satt här var kvinnor som alla var rädda för. Som de helst hade velat hålla instängda i en bur och bara slängt in lite kött till då och då. Och samtidigt var vi som alla andra. Brustna hjärtan, frusna själar, åldrande ansikten och kroppar. Vi var ju inga monster. Vi var mödrar, döttrar, systrar, flickvänner och till och med fruar. Vi hade det gemensamt att vi försökt lösa våra problem genom att misshandla och döda. Allihop hade vi försökt förändra våra yttre världar genom att sätta oss till doms över vem som skulle få leva och inte, men nu skulle vi få lära oss att vända oss inåt i stället.

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.