Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Chef Ramzis arabiska kokbok

Chef Ramzis arabiska kokbok

Inbunden bok Ica Bokförlag. 2011. 168 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153435662
Titel
Chef Ramzis arabiska kokbok
Författare
Ramzi Choueiry - Bo Masser
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2011
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
235 x 277 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
1076 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De gastronomiska avstånden mellan olika delar av världen krymper ju mer vi reser. Nu får vi chansen att både laga och smaka på flera av arabvärldens spännande rätter. De populära kikärtsbollarna, falafel, var en av de rätter som först kom över de svenska trösklarna i sällskap med persiljesalladen tabbouli och kikärtsdippen hummus. Flera av ingredienserna i den arabiska matlagningen har vi sedan successivt introducerats för och kommit att uppskatta, som bulgur, kofta, pinjenötter, sesamfrön och auberginer för att nämna några exempel. Det libanesiska köket är det mest variationsrika av de arabiska köken. Det beror främst på landets rika naturtillgångar. Libanon har fyra tydligt åtskiljda årstider och är dessutom rikt på vatten. Många andar arabländer har mer begränsade möjlighet till livsmedelsproduktion på grund av klimat och geografi. Men det är inte enbart Libanon som kan bjuda på ett stort urval av rätter. Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen är andra länder med mycket rika matkulturer. I den här unika tvåspråkiga kokboken, med recept på både svenska och arabiska, finns specialiteter från hela arabvärlden samlade. Den populäre och internationellt kände kocken Chef Ramzi är övertygad om att maten är ett viktigt redskap för att bygga broar mellan människor. Bo Masser, som har författat förordet, hälsade på honom i Libanon för att förmedla hans syn på mat till vår del av världen. De läckra bilderna är tagna av fotograf Bruno Ehrs .