Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Linné  : en småländsk resa

Linné : en småländsk resa

Inbunden bok Prisma förlag. 1 uppl. 2006. 320 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151847515
Titel
Linné : en småländsk resa
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2006
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
766 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Så har ni aldrig sett Linné förut! Vetenskapsmannen, blomsterkungen – nu kommer smålänningen! Till det stora jubileumsåret 2007 ger Prisma ut Linné: En småländsk resa, där vi får möta en tidigare okänd sida av vår mest berömde svensk.
De vittra ledamöterna i Smålands akademi tecknar ett lika insiktsfullt som lekfullt porträtt av vår store vetenskapsman, en bit vid sidan av de stora allfarvägarna.

”Detta är en bok om ett antal smålänningars Linné”, skriver Anders Wejryd, nybliven ärkebiskop, i sin inledning. ”Ser de samme Linné? Nej, verkligen inte. De har var och en sin bild av Carl Linnæus eller Carl von Linné. Men för dem alla gäller att den som ser på Linné ur ett småländskt perspektiv ser en del av honom som annars inte skulle ha lyfts fram eller ansetts viktig nog.
Boken innehåller fyra delar. Den första delen, ”Kring hembygden och skolan”, sätter med fantasi och fakta in Linné i det som var viktiga delar av hans uppväxtmiljö, hans Stenbrohult, hans Växjö, hans Småland.
Den andra delen, ”Småländska resor”, ger upplevelser av vad en dåtida besökare, även Linné själv, kunde möta och vad en nutida besökare med linneanska intressen kan träffa på och beröras av.
I den tredje delen, ”Linnélärjungar”, internationaliseras Linné genom två av hans lärjungar och bekräftar förbindelsen mellan Småland och Uppsala på den ena sidan och Sydafrika, Japan och Nordamerika på den andra.
Den avslutande fjärde delen, ”Linné-minnet”, ger bland mycket annat perspektiv på hans litterära stil och ställer frågan vad alla dessa jublieum och minnesdagar egentligen syftar till.”
Boken har kommit till på initiativ av Smålands akademi. Samtliga författare har anknytning till Småland men har vitt skilda intresseområden och specialiteter.

Bland författarna märks Anders Wejryd, Margareta Strömstedt, Lars Bergquist, Stefan Edman och Lars-Olof Larsson.
Boken är rikligt illustrerad med både äldre och nytagna bilder. De senare är tagna av Björn Larsson som i en bildessä följer Linné i spåren genom dagens Småland.