Mot ett modernt livsmedelssystem : Livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850-1950
Inbunden bok. Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. 1 uppl. 2015. 480 sidor.
Nära nyskick.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789186573584
- Titel
- Mot ett modernt livsmedelssystem : livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850-1950
- Författare
- Eriksson, Per - Kungl. Skogs- och lantbruksakademien
- Förlag
- Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 480 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livsmedelshygien vill förhindra att maten vi äter ska göra oss sjuka. Genom historien har metoder utvecklats för att undersöka den mat vi är beroende av - allt från självhushållningens tid och framåt. När livsmedelskedjan blev mer komplicerad och sträckte sig från producenter via förädlingsled, kom kunskaperna om matens hantering att förskjutas allt mer mot en samhällelig och institutionell nivå. Ansvaret för livsmedlens risker blev en fråga för vetenskapsmän och politiker.