Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Oväntat vetande om mat

Oväntat vetande om mat

Inbunden bok. Nicotext. 1 uppl. 2019. 204 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188755230
Titel
Oväntat vetande om mat
Förlag
Nicotext
Utgivningsår
2019
Omfång
204 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
410 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna bok innehåller 500 spännande och överraskande fakta om mat. Visste du till exempel att den genomsnittliga människan äter 35 000 kakor under sin livstid, att flygplansmat smakar sämre för att smaksinnet försämras på hög höjd eller att det är teoretiskt möjligt att skapa diamanter av jordnötter? Förutom en mängd liknande fakta innehåller boken tankeväckande diskussionsfrågor som passar utmärkt att tala om när du lagar mat eller vid middagsbordet. Sammantaget ger denna bok dig mycket matnyttigt att språka om med nära och kära. Imponera med dina nya matkunskaper vid nästa middagsbjudning, släktträff eller närhelst det faller dig in.

Innehåll: 205 sidor
Storlek: 145 x 205 x 20 mm
Artnr: 9789188755230

Recensioner:
"Den här boken är den perfekta presenten till vännen som är intresserad av mat och matlagning men redan "har allt". Boken innehåller roliga och kanske rent av onödiga fakta och citat relaterade till mat och dryck."
Matmagasinet, 28 maj 2019

"(...) Det finns 600 sorters pasta och 15 000 olika sorters ris i världen. Lösviktsgodis innehåller inte så mycket bakterier som man kan tro eftersom den höga sockernivån gör att de inte överlever. Det är några av de 500 fakta om mat som samlats i denna underhållande bok."
Kommunalarbetaren, nr 6, 2019"Boken Oväntat vetande om mat räddar alla pinsamma tystnader vid matbordet. Här varvas tokrolig och häpnadsväckande fakta med tänkvärda citat. Dessutom bjuds det in livliga samtal med hjälp av knepiga diskussionsfrågor. Ingen får googla, här ska det socialiseras!"
Rum Hemma, nr 5, 2019"I boken Oväntat vetande om mat finns 500 fakta om mat. Som att 'Ketchup såldes i pillerform som medicin på 1800-talet.'"
Allers, nr 20, 2019"500 häpnadsväckande fakta om mat med tillhörande citat står att finna i Nicotext senaste utgivning"
Nöjesguiden, nr 4, 2019"Oväntat vetande om mat (Nicotext) är en perfekt bok till alla matglada och kunskapstörstande."
Femina, nr 6, 2019"Har du svårt att hitta samtalsämnen runt ett middagsbord eller på en bjudning med folk du inte känner? Då är boken 'Oväntat vetande om mat' en rolig hjälp på traven. Här finns runt 500 fakta om mat, vissa oväntade och fascinerande, andra helt enkelt ganska bra att veta."
Hem ljuva hem, nr 6, 2019

"35 000 kakor Jo, så mycket smuligt sött stoppar vi i oss per person under en livstid. Oviktigt, men lite kul vetande, precis som massvis med andra oväntade fakta i nya boken Oväntat vetande om mat från Nicotext."
Hälsa & Fitness, april 2019"Boken Oväntat vetande om mat (Nicotext) är den perfekta presenten till personen som 'har allt' (...)."
Hemmets Veckotidning, nr 21, 2019"(...) 'Oväntat vetande om mat' är en bok som får trivial pursuit att vilja lägga till en tårtbit till. Allt går faktiskt inte att googla och den här boken gjorde så att mitt oh-fan-uttryck i ansiktet kom fram fler än en gång. Nu hoppas jag att spelet kommer ut snart!"
Emil Åreng, https://www.cafe.se, 15 maj 2019"Visste du att ketchup såldes i pillerform som medicin på 1800-talet? Det och annan matnyttig fakta hittar du i boken Oväntat vetande om mat. I boken finns 500 häpnadsväckande fakta om mat med underhållande citat och tänkvärda diskussionsfrågor, som ger stoff till timmar av samtal runt middagsbordet."
Aftonbladet söndag, nr 24, 2019"Här finns runt 500 fakta om mat (..). Visste du om att om du saltar ananas smakar den sötare? Och att flygplansmat faktiskt smakar sämre eftersom smaksinnet försämras på hög höjd. Boken är i ett litet behändigt format och passar också utmärkt som present till vetgiriga bekanta, både yngre och äldre."
Hem ljuva hem, nr 6, 2019"Detta är en rolig bok om allt som du kan tänkas stoppa i dig, från lösviktsgodis till kakor, pasta och annat matnyttigt och boken svarar på 500 fantastiska fakta relaterade till mat och dryck på ett underhållande sätt. (...) Den här boken ger roliga wow-känslor när man får fantastiska svar på de mest otroliga frågor. En annorlunda och kul ge-bort bok!"
Vinjournalen,4  juni, 2019