Kalmar län 1999 - Gott som hemlagat
Inbunden bok. Kalmar läns Museum. 1999. 136 sidor.
Nära nyskick. Baksidestext: Är matkultur idag alltid recept på maträtter eller kan det där vardagliga besöket i livsmedelsaffären ges en ytterligare dimension. Produkterna i kundkorgen har alla en historia, ett sammanhang, något vi kanske inte tänker på så ofta. Boken skildrar elva varor, tillverkade och utvecklade i Kalmar län, dvs i östra Smålandoch på Öland. Arbete, uppfinningsrikedom och tron på det man gör är något som återkommer som ett tema. Genom att skildra det lilla, kan vi få inblick i det stora, livsmedelsindustrins utveckling under 1900-talet. Produkterna är: Solmarka delikatessknäckebröd, Mor Annas gurka, Bridgeblandning, Wienerbagarn, Västerviks gräddost, Edvins senap, Källtorps äpplemust, Grönhögsbröd, Brända mandlar, Frödinge ostkaka och Abrahamsons isterband.