Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Medveten mat

Medveten mat

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 168 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Detta är en bok för nyfikna som ställer höga krav på mat. Den ska vara god, enkel att laga, näringsrik och odlad med hänsyn till miljön. Att välja bort, eller minska på köttet i kosten är också bra ur resurssynpunkt; det är långt mer ekonomiskt att producera vegetabiliska proteiner än animaliska. Då räcker maten till flera. Boken innehåller närmare 200 väl beprövade recept på rätter från hela världen. Författarna har under många år prövat sig fram till enkla, nyttiga och framför allt i vårt svenska tycke, goda varianter av klassiker som enchilladas, falafel, baba ganoush med mera. Här finns också recept på sallader, dressingar, såser chutneys, rotfrukter, soppor och grytor, auberginerätter, bröd och mycket annat.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151841479
Titel
Medveten mat
Författare
Richard Jändel - Göran Söderqvist
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
168 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
135 x 195 mm
Vikt
306 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En bok för nyfikna som ställer höga krav på mat. Den ska vara god, enkel att laga, näringsrik och odlad med hänsyn till miljön. Många väljer också "medveten mat" av solidaritet med tredje världen. Som det är nu är U-ländernas ekonomier ensidigt inriktade på att förse I-länderna med råvaror till orealistiskt låga priser - i stället för att försörja den egna befolkningen med livsmedel.
Att välja bort, eller minska på, köttet i kosten är också bra ur resurssynpunkt: det är långt mer ekonomiskt att producera vegetabiliska proteiner än animaliska. Då räcker maten till flera. Och om efterfrågan på kött minskar får på sikt färre djur lida, t ex i plågsamma transporter. Transporter som också i hög grad bidrar till miljöförstöringen.
Förutom den inledande orienteringstexten innehåller Medveten mat närmare 200 väl beprövade recept på rätter från hela världen. Författarna har under många år prövat sig fram till enkla, nyttiga och framförallt i vårt svenska tycke, goda, varianter av klassiker som t ex enchilladas, falafel, baba ganoush med mera. Här finns också recept på sallader, dressingar, såser, chutneys, rotfrukter, soppor och grytor, auberginerätter, bröd mm. Dessutom ett avsnitt om groddning och mjölksyrejäsning.

Richard Jändel är journalist, författare och matglad. Engagerad i frågor kring solidaritet och kollektivism. Verksam inom Kollektivhus-Nu-rörelsen. Göran Söderqvist är musiker och mångsysslare. Engagerad i miljö- och kostfrågor. Arbetade tidigt i matkooperativ och har bott i en av landets första ekobyar, Solbyn i Dalby.