Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Samlade skrifter 1: 1864-1873

Samlade skrifter 1: 1864-1873

Häftad bok. Alastor Press. 2017. 405 sidor.

Mycket gott skick. Fd bibl.bok vilket utanpå endast märks på ett litet märke längst ner på ryggen och längst ner på bakre pärmen samt att boken är belagd med genomskinlig skyddsplast.
Arthur Rimbaud (1854-1891), arketypen för den fördömde poeten, skrev lejonparten av sitt verk i tonåren, ett verk - visionärt, utsökt och stundom obscent - som för alltid kom att förändra poesin. I början av tjugoårsåldern övergav han poesin och flackade omkring i Europa innan han slog sig ned på Afrikas horn för att handla med kaffe, elfenben och guld.

"Jag lyckades utrota allt mänskligt hopp ur min själ. Ljudlöst som ett vilddjur vräkte jag mig över varje glädje för att strypa den. Jag ropade på bödlarna för att döende bita i deras gevärskolvar. Jag ropade på plågorna för att de skulle kväva mig med sand och blod."

Denna utgåva i två volymer samlar allt som finns bevarat av Rimbaud, från de första skolanteckningarna till de sista breven på dödsbädden, i en kronologisk ordning som upphäver gränsen mellan den "förste" och "andre" Rimbaud, och tydliggör människan Rimbaud, vid sidan av myten.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189633483
Titel
Samlade skrifter 1: 1864-1873
Författare
Rimbaud, Arthur
Förlag
Alastor Press
Utgivningsår
2017
Omfång
405 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
478 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Arthur Rimbaud (1854-1891), arketypen för den fördömde poeten, skrev lejonparten av sitt verk i tonåren, ett verk – visionärt, utsökt och stundom obscent – som för alltid kom att förändra poesin. I början av tjugoårsåldern övergav han poesin och flackade omkring i Europa innan han slog sig ned på Afrikas horn för att handla med kaffe, elfenben och guld.

”Jag lyckades utrota allt mänskligt hopp ur min själ. Ljudlöst som ett vilddjur vräkte jag mig över varje glädje för att strypa den. Jag ropade på bödlarna för att döende bita i deras gevärskolvar. Jag ropade på plågorna för att de skulle kväva mig med sand och blod.”

Denna utgåva i två volymer samlar allt som finns bevarat av Rimbaud, från de första skolanteckningarna till de sista breven på dödsbädden, i en kronologisk ordning som upphäver gränsen mellan den ”förste” och ”andre” Rimbaud, och tydliggör människan Rimbaud, vid sidan av myten.