Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stridsvagnar och pansarfordon. Över 240 av världens främsta stridsvagnar

Stridsvagnar och pansarfordon. Över 240 av världens främsta stridsvagnar

Inbunden bok Tukan Förlag. 2009. 320 sidor.

Gott skick. Inbudnet pappband med skyddsomslag. Något kantstött skyddsomslag med veck. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789186127558
Titel
Stridsvagnar och pansarfordon : över 240 av världens främsta stridsvagnar
Författare
Robert Jackson
Förlag
Tukan Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
228 x 278 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
1543 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Stridsvagnar och pansarfordon- över 240 av världens främsta stridsvagnar

Stridsvagnar och andra pansarfordon dominerar slagfälten i samtliga konflikter världen över. Deras enastående eldkraft, pansar och rörlighet har lett till att de flesta länder har skaffat sig en flotta av de här mångsidiga och fruktade vapnen.

Stridsvagnar och pansarfordon beskriver de allra främsta av dessa otroliga fordon och de presenteras kronologiskt från 1915 fram till idag. Varje beskrivning tar upp fordonets utveckling och tjänstetid och åtföljs av en komplett faktaruta med den viktigaste informationen: beväpning, besättning, dimensioner, hastighet, räckvidd, motortyp och motoreffekt.

Bland de fordon som tas upp återfinns den brittiska Mk I från första världskriget, den tyska Panther och den amerikanska M4 Sherman från andra världskriget, och den amerikanska M1 Abrams som är i tjänst idag. Alla de större tillverkarna i USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Ryssland tas upp, liksom tillverkare i en rad mindre nationer, för att ge en global översikt över världens alla stridsvagnar och andra pansarfordon. Flera av de viktigaste svenska pansarfordonen finns beskrivna, från de första svenska försöken på 1930-talet över Stridsvagn S till Stridsfordon 90.

Stridsvagnar och pansarfordon är ett rikligt illustrerat verk och fungerar som översikt över världens alla pansarfordon.

Robert Jackson har skrivit drygt 80 böcker om militären, flyget, flottan och andra populärvetenskapliga ämnen. Han har varit försvars- och vetenskapsskribent för ett större brittiskt tidningsförlag. Hans expertis har lett till böcker om en rad enskilda operationer och krig, bland annat: Arnhem: the battle remembered och Suez: the Forgotten Invasion, samt böcker som tar upp enskilda ämnen som slagskeppet Bismarck och flyplanstyper som Hawker Hurricane.

Han är en före detta pilot och flyglärare och har varit divisionschef inom RAF Volunteer Reserve. Han bor nu i Darlington, County Durham, England.