Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En handbok SUSHI
En handbok SUSHI En handbok SUSHI En handbok SUSHI En handbok SUSHI

En handbok SUSHI

Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2006. 67 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! –– Ännu en av våra utländska matkulturer som får sig en genomgång – hur du lagar den, historien bakom och även litet saké och andra tillbehör!

• Det japanska tecknet för sushi består av två delar; den vänstra betyder fisk och den högra god eller delikat. Oftast förknippas sushi med rå fisk, vilket givetvis är en vanlig beståndsdel, men behöver inte finnas med.

• En bättre definition av sushi är vinägerkryddat ris ihop med andra ingredienser. I en ”Handbok sushi” beskriver Robert Melin hur kulturen kring sushi uppstått, hur du lagar själv och hur ingredienser kan man alterneras efter tycke och smak – lax, avocado, soya, räkor eller sjögräs.

• Författarens geist för ämnet är klar. För honom är sushi är så mycket mer än mat, mer av en konstform, beroendeframkallande för själ och kropp. Viktigt är också budskapet att det är lätt att tillaga själv!

• Boken går igenom tillagningens alla moment, och hur du som läsare undviker de vanligaste fallgroparna.

• Några smakprov ur innehållet:

– Sushins historia

– Tillagning från början till slut; råvaror, verktyg, genvägar och praktiska handgrepp

– Varför sushi är så nyttigt: Reflektioner kring GI, fiskfetter, c-vitamin och cancerförebyggande egenskaper hos wasabi, ingefära och andra råvaror och tillbehör.

– Vad som är bra och dålig sushi

– Grunderna kring saké.

• Robert Melin är en av Sveriges vassaste på sushi. Med kring tjugo års erfarenhet av professionell lagning av sushi, bl a till Wedholms Fisk är hans kunnande stort. Med sig i boken har han också Åke Nordgren, en av landets kunnigaste på japansk kultur i stort och saké i synnerhet. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185329465
Titel
En handbok Sushi
Författare
Robert Melin
Förlag
Grenadine Bokförlag
Utgivningsår
2006
Omfång
67 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
175 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
370 g
Språk
Svenska