Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sushi och andra japanska läckerheter

Sushi och andra japanska läckerheter

Inbunden bok.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Grenadine. 2011. 127 s. 20 x 26cm. Omslaget har slitage i ovankant. Rikt illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186287177
Titel
Sushi och andra japanska läckerheter
Författare
Robert Melin
Förlag
Stevali
Utgivningsår
2011
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
203 x 262 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
666 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sushibarerna började skjuta upp som svampar i Sverige runt mitten av 1990-talet. Många trodde att det bara var en fluga och modenyck, men idag, 15 år senare, kan väl ingen förneka att sushin är här för att stanna. Det finns i dagsläget hundratals svenska sushirestauranger runtom i landet. Självklart med varierande kvalitet, och många är försvenskade på samma sätt som kinamaten (läs laxmeny, crabsticks med mera). Nyfikenheten är dock fortfarande stor, och många vill säkert laga sushi själva där hemma, men kanske inte riktigt vågar. Denna bok ska förhoppningsvis få er läsare att fatta mod och bli kökssamurajer! Förutom tydliga vägledningar och lättbegripliga recept tar vi kål på en del fördomar samt berättar några anekdoter.

Sushi och andra japanska läckerheter är uppföljaren till Robert Melins tidigare storsäljare En handbok sushi. Den är tänkt som en fördjupning i det japanska köket. Fokus ligger fortfarande på sushi men boken innehåller även recept på läckra japanska varmrätter. Tanken är att all matlagning ska vara enkel och rolig. Många fina bilder varieras med tydliga "vägbeskrivningar" till utsökta middagar. "Sakemannen" Åke Nordgren bidrar även denna gång med ett kapitel om Japans ädla drycker.

OM FÖRFATTAREN
Robert Melin upptäckte sushi 1986 och blev genast råtorsk. 1992 öppnade han SushiAkuten med tanken att genom hemkörning göra sushi mer lättåtkomlig för stockholmarna. Sex år senare sålde han sin del av rörelsen, reste till Asien och blev kär. Nuförtiden driver han Catering Allt Stockholm AB tillsammans med sin fru Sandee. En populär specialitet är sushiskolor och japanska temafester.