-
5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfa...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 222 sidor.
Nära nyskick. Inga anteckningar inuti.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243925
- Titel
- 5:2 dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
- Författare
- Spencer, Mimi
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I 5:2-dieten – kokboken bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag. Boken är en uppföljare till den mycket uppmärksammade dietboken av läkaren Michael Mosley och Mimi Spencer, 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Den rikt illustrerade kokboken omfattar allt från enkla frukostar till riktigt läckra middagar. Alla recept har uppgifter om hur många kalorier som ingår och särskilt nyttiga näringsämnen. I boken finns också praktiska måltidsplanerare, både för kvinnor och för män. Författarna ger oss också en rad smarta tips om vilka basvaror man bör ha i sitt skafferi när man följer 5:2-dieten samt tips på rätter som går snabbt att laga när man har knappt om tid. 5:2-dieten, eller halvfasta, är det senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre – och på köpet går du ner i vikt! 5:2-dieten – kokboken är ett perfekt komplement till Michael Mosley och Mimi Spencers textbok om 5:2-dieten. Måltiderna som dukas upp kommer att få dig att längta till fastedagarna. Du kommer också att gå ner i vikt och du kommer att njuta under tiden! Michael Mosley har skrivit bokens förord. Han lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs. lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Bonnier Fakta 1 9789174243925 -
Sveriges godaste mat : recept för alla tillfä...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2012. 280 sidor.
Nyskick. Inga anteckningar inuti.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623234
- Titel
- Sveriges godaste mat : recept för alla tillfällen av vinnarna från Årets Kock
- Författare
- Tom Sjöstedt - Viktor Westerlind - Torsten Kjörling - Klas Lindberg - Tomas Diederichsen - Michael Björklund - Andreas Hedlund - Magnus Lindström - Tommy Myllymäki - Anders Dahlbom - Christian Hellberg - Karl Ljung - Per Styregård
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1414 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Sveriges godaste mat delar Årets kock-vinnarna med sig av sina recept, anpassade så att de ska fungera i ett vanligt kök. Det är avancerade skapelser för den som vill imponera med en lyxig middag för finsmakare, rustika söndagsmiddagar, som hela familjen kommer att gilla, och mat som ger vardagen guldkant. Kockarnas smarta tips kommer att vara till glädje i din vardagsmatlagning.
Föreningen Årets kock firar 30 års-jubileum 2013. Tävlingen för professionella matlagare löper parallellt med utvecklingen av Sverige till ett matland med gastronomi i framkant. Här i boken möter du kockarna som vann och som har fortsatt att vara viktiga pådrivare för goda råvaror och för ny svensk matlagning med impulser från omvärlden.
Ytterligare författare: Markus Aujalay, Fredrik Eriksson, Christer Lingström, Gert Klötzke, Stefan Karlsson, Roland Persson, Gustav Trägårdh, Stefan Eriksson
Nygren & Nygren 1 9789186623234 -
Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemisk...
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Inga anteckningar inuti.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849553
- Titel
- Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 213 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 675 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa."
Resultatet blev Klaras GI-mat, som utkom i original 2004. Boken med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman".
Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter, och det handlar inte om att späka sig. Det handlar om att äta gott – men att äta medvetet!
Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
Prisma 3 9789151849553 -
Lammkokboken - 100 recept till vardag och fes...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 151 sidor.
Nära nyskick. Inga anteckningar inuti. Troligen aldrig använd.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113037578
- Titel
- Lammkokboken - 100 recept till vardag och fest!
- Författare
- Kalf-Hansen, Rune
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En av Sveriges mest namnkunniga kockar delar med sig av sina bästa lammrecept. Rune Kalf-Hansen har skrivit en modern lammkokbok med mycket grönsaker och frukt, fräscha såser och spännande tillbehör. Traditionella rätter och nya recept alla präglade av ekologiskt tänkande.
Rune Kalf-Hansen beskriver inspirerande hur man kan använda hela lammet, såväl lammsadel, kotletter och filé som bog, tunnbringa och inälvor. Han ger förslag på goda kryddor som passar till lammkött och beskriver en magisk sensommardag när han för första gången i sitt liv grillade ett helt lamm. Det blev saftigt, mört och smakade underbart. Att lammkött är fantastiskt på alla sätt och att det går att variera i det oändliga, det visar Rune Kalf-Hansen i sina hundra lammrecept för vardag och fest.
Bland recepten finns gulasch på lamm och indisk lammcurry, men också klassiker som dillkött. Fotografen Charlotte Gawell har tagit underbara bilder från lammgården Molstaberg och Rune Kalf-Hansens eget kök. Hösten är lammsäsong och Lammkokboken är en blivande klassiker.
Norstedts 1 9789113037578 -
Lättlagad GI : lättlagade GI-recept för varda...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 143 sidor.
Mycket gott skick. Inga anteckningar inuti!
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011036
- Titel
- Lättlagad GI : lättlagade GI-recept för vardag och fest
- Författare
- Ola Lauritzson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 277 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- GI-gurun Ola Lauritzson inspirerar till en nyttigare vardag!
Alla vill vi leva sunt och må bra, men det kan vara svårt att få ihop med den effektivitet som genomsyrar mångas vardag idag. I den här boken presenteras, tillsammans med nyttiga och prisvärda recept, tips och tekniker till ett hälsosamt liv.
Snabbt, enkelt och nyttigt är de tre ledorden som genomsyrar recepten i den här boken. Här hittar du inspiration till dagens alla mål och de allra flesta rätterna tar mindre än 20 minuter att tillaga.
Boken innehåller
- recept på GI-frukostar, GI-luncher och GI-middagar
- recept på GI-drycker och goda GI-snacks
- introduktion till GI-metodens grunder
- vad du behöver tänka på för att nå framgång i din nya livsstil
- fakta om GI-värden
- en presentation av effektiva GI-sänkare.
Mått: 203x276
Tukan Förlag 1 9789174011036 -
Riktigt viktigt enligt Rosa : kompisar, musik...
Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 1 uppl. 2006. 123 sidor.
Nära nyskick. Inga anteckningar inuti!
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163841989
- Titel
- Riktigt viktigt enligt Rosa : kompisar, musik, serier, tips, tester, recept
- Författare
- Unenge, Johan
- Förlag
- Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 205 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rosa är ju en stark och rolig tjej, utan att på något sätt vara en superhjälte. Men hon har kommit fram till att det är viktigt att leva livet som man själv vill, det blir oftast bäst så. Nu delar Rosa med sig av sina bästa tips och tricks! Roliga recept, bra pyssel, gitarrskola, hur man skriver en låt, hur man är en bra kompis, och mycket, mycket mer. Dessutom är boken fylld av roliga illustrationer, och sidor med serier som tidigare publicerats i Kamratposten.Livet enligt Rosa har gått som serie i Karmratposten, blivit en prisbelönt teveserie på Sveriges Television, och populära kapitelböcker på Bonnier Carlsen. Den här boken är fristående, och fylld med sådant som är viktigt för Rosa. Det har kommit in en mängd mejl till Rosa, från fans som vill vara som hon, och som beundrar att hon vågar vara sig själv. Och liksom Rosa drömmer de om en musikkarriär.
Bonnier Carlsen 1 9789163841989 -
Gott bröd och nya kakor - Praktisk handbok i...
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds förlag. 1946.
Mycket gott skick. Inga anteckningar inuti! Notera (fint) klistermärke på baksidan.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds förlag -
Våra bästa GI-recept : 100 recept utan socker...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153427394
- Titel
- Våra bästa GI-recept : 100 recept utan socker och snabba kolydrater
- Författare
- Lauritzson, Ola
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 248 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare fotografer: Danielsson, Malte
Ytterligare författare: Lauritzson, Ola
Ytterligare författare: Davidsson, Ulrika
Ica Bokförlag 1 9153427394 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174014433
- Titel
- Grillmästaren - recept, tekniker och tips för den perfekta grillfesten
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
9789174014433 -
Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 96 sidor.
Mycket gott skick. Inga anteckningar inuti, troligen aldrig bläddrad i.
Passa på att köpa fler kokböcker (eller andra böcker!) av oss - frakten blir ju densamma oavsett hur många böcker du beställer! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127353850
- Titel
- Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 631 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
Natur & Kultur 1 9127353850 -
Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 112 sidor.
Mycket gott skick. Inga anteckningar. Troligen aldrig bläddrad i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354644
- Titel
- Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tina Nordströms mat blir lika god hemma hos dig som den ser ut att vara i tv-rutan. Hennes mat är jätterolig, både att laga och att äta.
I denna nya Tina-bok finns en riklig portion recept från det senaste årets SVT-program. Här ett urval som visar vilken typ av recept den innehåller:
Varm getost med färska fikon, foliebakad rödtungsfilé, saltimbocca på kyckling, kronärtskockor med rödbetssmör, lökpaj med oliver och potatis, kokt kalv i dillsås, blåmusselsoppa, panna cotta med limemarinerade bär.
Nu bjuds vi också på en titt bakom studiokulisserna och får veta vad som hänt sedan förra året. Och hur det går till när Tina ordnar fest för sina vänner. Ett kalas som inspirerar. Dessutom berättar Tina om såväl kryddor som fiskar – och visar hur du känner igen en frisk fisk.
Särskilt intressant för matintresserade i allmänhet och Tinas stora beundrarskara i synnerhet.
Tina Nordström är kocken alla talar om.
Natur & Kultur 1 9127354644 -
Sköna, gröna sommar : recept från ljumma kväl...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 151 sidor.
Nära nyskick. Troligen aldrig bläddrad i.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061955
- Titel
- Sköna, gröna sommar : recept från ljumma kvällar
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 763 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är på trappan man lever sin sommar. Ett bra trapphäng är det bästa. Det är här man dricker sitt frukostkaffe, äter macka och akutlunchen. Dricker vin på kvällen om solen legat på, pratar i telefon, snackar med grannen eller myser med sin käresta, läser tidningen och äter croissanter som smular på stegen. Från köket hörs radion med årets sommarplåga och livet ter sig ganska skönt, förutom att man inte gillar låten men nynnar till den ändå samtidigt som man gillar en bild på ett socialt forum. Och givetvis lägger man ut en bild och visar hur härligt liv man har just för stunden.
Bokens vackra omslagsbild är tagen av Rickard L. Eriksson.
Norstedts 1 9789113061955 -
Set med 2 böcker: Matlexikon Recept + Matlexi...
Inbunden bok. Medéns Förlag AB. 12 uppl. 1963. 567 + 372 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fina och inga fläckar eller anteckningar inuti!!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMedéns Förlag AB 12 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137126660
- Titel
- Limetime : 50 läckra recept
- Författare
- Forslin, Liselotte
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lime denna vackra, goda och nyttiga citrusfrukt kan locka fram många härliga smaker. Lär dig att gå ett steg längre än exotiska drinkar och syrliga desserter. I dessa 50 tilltalande recept används både skal och saft på ett spännande och intressant sätt. Här finns förrätter, huvudrätter, desserter, drinkar och diverse tillbehör och såser. Ur det frestande innehållet: gazpacho med krabbsallad; gravad lax med lime; grillad baconlindad marulk med limeaïoli; grön ärtsoppa med gravade laxkuber; kall avokadosoppa med lime och koriander; räkcocktail med limevinägrett; fläskfilé marinerad i lime och vitlök; honungs- och limerostade morötter med grillat fläsk; kycklingwok; varm nudelsallad med lövbiff; whiskymarinerade revbensspjäll med parmesangrönsaker; key lime pie; limetårta med kokosglasyr; mörk chokladkaka med syrlig glasyr; persikor i lime; päroncarpaccio; äppelkräm med limeyoghurt och honung; Caipirinha; lime- och ingefärste; Mojito; kiwimarmelad med lime och kanel; limecurd; mangosalsa samt limepickles. Utöver recepten finns också texter om limens historia och limefakta med tips om bästa hantering av den mångsidiga lilla frukten. Limetime är illustrerad med aptitretande och vackra bilder av Martin Cejie.Liselotte Forslin är frilansande matskribent och stylist, har medverkat i flera kokboksprojekt och skriver och utvecklar recept för tidningar och tidskrifter. Hon har tidigare på Forum givit ut Sandwich & sånt tillsammans med sin bror Jonas Larsson som står för layouten av även denna bok.
Bokförlaget Forum 9137126660 -
Din matkasse : recept, inköpslistor, middagsm...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 144 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258122
- Titel
- Din matkasse : recept, inköpslistor, middagsmys
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tid är en bristvara för de flesta människor – vi drömmer om tid för härligt umgänge, tid för goda och mysiga middagar utan stress. Det är en ekvation som är svår att få ihop, särskilt när man även ska äta varierat och plånboken ibland är tunn, ibland lite tjockare och någon fyller år mitt i alltihopa. Den här underbara kokboken har lösningen! I Din matkasse hittar du 16 olika färdiga matkassar med totalt 100 recept på god och varierad vardagsmat som passar de olika årstiderna.Varje kasse består av fem middagar och minst ett vin- eller öltips till fredagens meny. Färdiga inköpslistor finns till varje kasse, det är bara att välja just den matkasse som du längtar efter och ta med inköpslistan till affären! Det fiffiga är att du själv kan anpassa dina inköp till hur många personer ni är i hushållet och efter tycke och smak.Det här är en rolig, varm och inspirerande kokbok som löser vardagspusslet. Med igenkännande krönikor inför varje ny matkasse, roliga illustrationer och vackra foton.Emma Hamberg har gjort sig känd som serietecknare, chefredaktör för Vecko-Revyn, programledare för P3 och som författare av både vuxen- och ungdomsböcker. Tillsammans med formgivaren Anette Rosvall driver hon bloggen Husmorsorna, där de båda matglada morsorna delar med sig av matinspiration, recept och vardagsglädje.
Bokförlaget Semic 9789155258122 -
Goda sidorna : [34 recept på svenska landskap...
Inbunden bok. Stockholm] : Telemedia. 1994.
Nära nyskick. 34 recept på svenska LANDSKAPSRÄTTE!
Mycket fin - inga anteckningar - fin att ge bort.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163029987
- Titel
- Goda sidorna : [34 recept på svenska landskapsrätter]
- Författare
- Halling, Björn - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm] : Telemedia
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Telemedia 9163029987 -
GI in the city : 100 enkla och nyttiga GI-rec...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 136 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428268
- Titel
- GI in the city : 100 enkla och nyttiga GI-recept för en ny aktiv livsstil
- Författare
- Ola Lauritzson - Ulrika Davidsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 249 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Uppföljaren till succéboken Våra bästa GI-recept som hittills sålt i över 110.000 exemplar.
Ica Bokförlag 1 9789153428268 -
Sunes käk : 68 enkla & lättlagade recept
Häftad bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 2004. 80 sidor.
Nära nyskick. Inga anteckningar inuti. I stort sett som ny!
Såå rolig!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129659515
- Titel
- Sunes käk : 68 enkla & lättlagade recept
- Författare
- Jacobsson, Anders
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 165 x 265 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Att tjusa en tjej är rätt svårt. Man måste göra det på rätt sätt - precis som när man lagar mat."Hela Sunes familj har lämnat bidrag till den här kokboken. Sune ger tips om härliga förförarmackor, pappa är fena på att laga korv, mamma har fina pizza-recept, Anna kör vego-mat och Håkan delar med sig av sin förtjusning i potatis.Recepten är enkla och noggrant beskrivna moment för moment. Mat för både vardagar, myskvällar, utflykter och partyn.Äntligen en inspirerande och enkel kokbok för Sune och alla hans kompisar!Linda Pelenius är matkunnig frilansjournalist som bl a skriver för Kamratposten.Sörens & Anders böcker läses och älskas av massor av barn och ungdomar. Deras böcker har haft stor betydelse, inte minst för de mindre läsvana. Författarnas enorma kreativitet och produktivitet har hittills resulterat i ca sextio böcker, tv- och radioproduktioner, ljudkassetter, skivor, cd-rom och film.
Rabén & Sjögren 1 9129659515 -
Klimatmaten : recept & fakta
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2020. 147 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174693539
- Titel
- Klimatmaten : recept & fakta
- Författare
- Djuphammar, Lena
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Både fakta och recept på hur vi kan äta smartare"Femina "Inspirerande. Uppmuntrar till att lära mer. Betyg 4 av 5"BTJ, Charlotte Berglund Vill du få hjälp att äta mer klimatsmart? Vilka livsmedel ska du välja? Måste du bli vegetarian? Finns det svenska alternativ till grödor? Så mycket som en tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns en hel del du kan göra för att minska din påverkan på planeten. Den här boken vill inspirera dig att äta mer klimatsmart. Förutom recept ges fakta, inspiration och tips! Du får 40 recept, som fungerar som vardagsmat men även då man bjuder på middag allt från spännande viltrecept till klassiker som gjorts mer klimatsmarta. Dessutom inspirerande rätter med klimatets bästa vänner baljväxter, rotfrukter och kål! Även fisk får ett avsnitt. Faktasidorna lyfter fram klimatsmarta råvaror, nya spännande grödor och intressanta projekt om framtidens mat. Med den här boken vill författarna bidra till ett ökat intresse för den klimatsmarta maten men även ge en ökad medvetenhet om den omställning vi tillsammans behöver vara en del av! ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Hon skriver regelbundet i SvD. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk formgivare. Hon har gett ut flera kokböcker, bland annat Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174693539 -
Persiskt kök : månghundraåriga traditioner oc...
Inbunden bok. Stockholm : Hjalmarson & Högberg. 2001.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918908070x
- Titel
- Persiskt kök : månghundraåriga traditioner och moderna recept
- Författare
- Varzdari, Shapour - Forsberg, Rickard
- Förlag
- Stockholm : Hjalmarson & Högberg
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Hjalmarson & Högberg 918908070x -
Kakbok : fruktkakor, tårtor och små kakor eft...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134509798
- Titel
- Kakbok : fruktkakor, tårtor och små kakor efter nya och gamla recept : den stora bildkokboken med de bästa recepten
- Författare
- Wolter, Annette - Alsen, Elke - Holmgren, Ulla - Schwebel, Gull-Britt - Teubner, Odette
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134509798 -
Smaken av choklad : handledning i chocolatpro...
Inbunden bok. Berättarförlaget. 2008. 159 sidor.
Nära nyskick. Handledning i chocolatprovning samt 40 recept.
Så fin att ge bort i julklapp!
Nyskick - bara några hanteringspår på det bruna "choklad-omslaget" som träs över själva boken.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185755080
- Titel
- Smaken av choklad : handledning i chocolatprovning samt 40 recept
- Författare
- Stéphan Lagorce
- Förlag
- Berättarförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 351 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1094 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en handledning i chokladprovning. Den är uppdelad i fyra huvudkapitel:
1. Smak en sinnesupplevelse
Vi använder inte bara tungan när vi smakar på choklad, utan alla fem sinnena. Känsel och syn används för att uppfatta form och textur, smak och lukt används för att skilja mellan olika typer och kvalitet. Hörseln används för att avgöra hur spröd chokladen är. Boken visar hur man använder sina sinnen för att finna den bästa chokladen och rätt tillbehör för att utveckla smaken. Vid chokladprovning används också en särskild terminologi som du får lära dig. Detta kapitel innehåller allt du behöver veta för att kunna njuta ännu mer av choklad.
2. Chokladsmak kombinerad med andra ingredienser:
Vin, sprit, kaffe, te, blommor, cigarrer, kryddor, torkad frukt.
3. Recept
Boken innehåller ett urval av 40 recept, för varje tillfälle. Här finns beskrivningar av grundrecept och recept på kakor, drycker och konfekt.
4. Praktiska tips
Hur man utnyttjar chokladen optimalt för att få ut den bästa smaken, köpråd, förvaringstips etc.
Smaken av Choklad den perfekta presentboken!
Berättarförlaget 9789185755080 -
Africa on my mind : smaker, recept och intryc...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 344 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115289
- Titel
- Africa on my mind : smaker, recept och intryck från hela kontinenten
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vald till Årets kokbok, alla kategorier! "Med denna hyllning till sin födelsekontinent har Marcus Samuelsson rest runt, vaskat fram en mångfald av specialiteter och skapat egna rätter som i passionerad presentation sprider glädje och samhörighet kring en fortfarande oupptäckt matkultur."Afrika kastar sig över alla sinnen: färgerna är klarare, musiken mer intensiv, smakerna förbluffande kryddiga och aromatiska och hettan sticker i huden. Varenda minut jag är där känner jag mig i harmoni med livet på ett vis som jag inte gör någon annanstans. I Afrika påminns jag om det som verkligen betyder något vänner, familj, samhörighet och ren och skär livsglädje. Det är en sinnesstämning som jag hoppas att den här boken kan hjälpa dig att uppnå närhelst du har lust. Ge dig tid att njuta av matlagningen, och låt ditt förhållande till andra människor vara måltidens röda tråd. Öppna ditt hem för Afrikas ledigare, friare och mer avslappnade livsstil!I Africa on my mind återvänder Marcus Samuelsson till sin tidiga barndoms Afrika för att utforska kontinentens mångfacetterade, fascinerande och rika kultur och kulinariska traditioner. Här finns över 200 recept som omfattar såväl klassiska afrikanska rätter som har gått i arv från mor till dotter i århundraden, som Marcus moderna, afrikainspirerade recept. Här finns det nordafrikanska köket med välkända smaker från Medelhavsområdet och kryddstarka grytor och fiskrätter från Västafrika. Eller så beger du dig österut och lagar en kenyansk curryforell med kokoschilisås eller varför inte äppelmunkar med pumpa från Sydafrika? Samtliga rätter innehåller ingredienser som är lätta att hitta i svenska butiker och saluhallar. Kryddor, marinader, såser och kryddblandningar är förstås viktiga för att man ska få fram de autentiska afrikanska aromerna och här får vi ta del av Marcus Samelssons bästa tips, som omfattar allt från chili och ingefära till mynta och sesamfrön. De magnifika bilderna är tagna av den flerfaldigt prisbelönte fotografen Gediyon Kifle och bokens förord är skrivet av ärkebiskop Desmund Tutu.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100115289
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn