Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hitlers okända soldater : utländska förband på östfronten 1941-45

Hitlers okända soldater : utländska förband på östfronten 1941-45

Pocketbok Historiska Media. 2016. 335 sidor.

Mycket gott skick. Varsamt läst. Lätt slitage på pärmens hörn och kanter. Diskreta läsveck på pärmens rygg, men ej snedläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789175453941
Titel
Hitlers okända soldater : utländska förband på östfronten 1941-45
Författare
Rolf-Dieter Müller
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2016
Omfång
335 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
182 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Dramatisk skildring av östfrontens bortglömda soldater.


En av tre som stred för Hitler på östfronten var inte från Tyskland. Många av dem hade anmält sig som frivilliga i kampen mot Stalin, andra tvångsrekryterades av den tyska ockupationsmakten. När Tyskland började lida nederlag i öst var det inte sällan dessa soldater som pekades ut som ansvariga av nazistregimen.


I sina hemländer blev de stämplade som förrädare för sin samverkan med nazisterna under kriget och sedan bortglömda. Deras roll under kriget har ofta ignorerats av historiker.
Hitlers okända soldater är Rolf-Dieter Müllers dramatiska och fascinerande skildring av ett tidigare bortglömt kapitel i historien om andra världskriget.

»Jag har kanske 4-5 hyllmeter av böcker om andra världskriget hemma, och helt plötsligt kommer det en bok där jag hittar någonting nytt ... väldigt spännande att läsa ...var tredje soldat som kämpade på östfronten kom från andra länder än Tyskland... den här boken är någonting man ska läsa om man är intresserad av andra världskriget.« Magnus Utvik, SVT Go'morron Sverige

»Det är glädjande att en svensk publik får möjlighet att läsa Rolf-Dieter Müller på svenska ... Det är en välgärning att Müller och andra forskare vidgar vår förståelse av andra världskriget.« Tidskriften Militär Historia

»Hitlers okända soldater behandlar utförligt, detaljrikt och faktaspäckat ett stycke tysk krigshistoria, som tidigare inte behandlats.« Bibliotekstjänst
Ytterligare författare: Müller, Rolf-Dieter
Ytterligare översättare: Månsson, Per Lennart