Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Det förlorade landet : en personlig historia / Göran Rosenberg.

Det förlorade landet : en personlig historia / Göran Rosenberg.

av

Pocketbok. Publicerad: Stockholm : Bonnier, Tillverkad: Tyskland . Svenska iv, uppl. 548 sidor.

Nyskick. Israel ; Historia Israel , Judar; Biografi Rosenberg, Göran, 1948- Förf. ger en idéhistorisk översikt av judisk historia och analyserar de messianska utopier och drömmar som varit vägledande för judarna och lett till uppkomsten av staten Israel. Samtidigt väver han in i skildringen personliga minnen av ett försök till bosättning i Israel på 1960-talet. R. är chefredaktör för tidskriften Moderna tider. Kartonnage. .Mått 18 x 11 x 3cm. Vikt 350g. Skickas inom 1 -2 dagar.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789100119119
Titel
Det förlorade landet
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsdatum
20071108
Omfång
551 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
111 x 179 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
282 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Ett mästerstycke av en stilistisk briljans vi ej skådat sedan Tingstens memoarer.” DN I en personligt hållen essä skärskådar Göran Rosenberg vår civilisations största och mest genomgripande utopi: Det förlovade landet, Messiasriket, Sion, Israel. Det förlorade landet är på en gång en spännande idéhistorisk odyssé och en politisk självbiografi. Boken Augustprisnominerades 1996. Till denna utgåva har Göran Rosenberg även skrivit ett nytt förord. Bokens titel ger en fingervisning om var författarens egen resa så småningom slutar. Startar gör den i många och skilda utgångspunkter: I en trettonårig pojkes 'uppstigning' till och fostran i det tidiga sextiotalets Israel, 'vår tids Sparta'. I de tusenåriga bibliska och messianska drömmar som närt såväl judendomen som kristendomen. I den emanciperade judendomens, upplysningens, socialismens och nationalismens ideologiska häxkittel. I Förintelsens apokalyptiska skugga. I pionjärsionismens radikala teorier, glödande ansikten och dåliga samveten. I Palestinakonfliktens krig, fördrivningar och erövringar. I 68-vänsterns och palestinarörelsens upproriska och konspiratoriska miljöer. I den laddade skärningspunkten mellan det israeliska nittiotalets nymessianska aggressivitet och dess längtan efter fred och normalisering. ”Rosenberg, kartlägger dagens politiska polarisering, en kluvenhet som funnits från början. Han gör en omutlig, komplex, klar och gastkramande analys.” Ur Augustprisjuryns motivering ”Ett mästerstycke av en stilistisk briljans vi ej skådat sedan Tingstens memoarer. En självbiografi som höjer sig till en analys av vår tids utopier och messianska drömmar, ej bara Israels…” Per Wästberg, Dagens Nyheter ”Man lägger samman boken, vet att man läst en klassiker. Orädd, lysande och hederlig, och man lär sig mycket om en tragedis anatomi.” Per Olov Enquist, Expressen ”Göran Rosenbergs bok Det förlorade landet är en skakande bok om en oerhörd besvikelse /…/ Rosenberg har med intellektuell integritet och idéhistorisk kunskap gett oss sin berättelse om Israel.” Gunnar Fredriksson, Aftonbladet