Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Jenny S

Jenny S

Inbunden med skyddsomslag, mycket gott skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100105619
Titel
Jenny S
Författare
Denise Rudberg
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
402 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext


Jenny lever lycklig med sin sambo och trivs med jobbet på banken i den lilla staden Habo utanför Jönköping. Efter en trasslig uppväxt har hon inte längre någon kontakt med sin familj. Jocke och deras liv tillsammans är allt hon har. När Jocke med bara ett brev lämnar Jenny och hon upptäcker att han dessutom sedan länge har ett förhållande med hennes bästa vän Katta rasar allt. Katta och hennes familj har varit Jennys stora trygghet under barndomen. Nu är hon inte bara lämnad av sin stora kärlek utan verkligen övergiven av allt och alla. Hon vägrar att stanna och känna sig förödmjukad i Habo där alla känner varandra och kommer att veta vad som hänt inom några timmar, och tar ett snabbt beslut. Hon säger upp sig, packar sina väskor och ger sig av till Stockholm, där hon inte känner någon förutom mamman.
 Efter några sömnlösa nätter på ett nedgånget ungkarlshotell tar pengarna slut och hon måste ta itu med sitt liv. Trots smärtan och tårarna måste hon ha pengar för att kunna äta och hon tvingar sig själv att söka jobb. Till slut får hon jobb som assistent på en mäklarfirma. Jobbet är krävande och i en miljö hon aldrig upplevt förut men Jenny har inte mycket annat att göra än sitt yttersta för att bli omtyckt.
 Via sin chef Sebastian lär hon känna Bo och Per, vars grand danois behöver sällskap. Jenny flyttar in hos dem och hittar i dem två underbara nya bästa vänner. Bo och Per tar sig an henne och hon får återigen en fast punkt i tillvaron samtidigt som hon och Sebastian kommer varandra allt närmre. 
 Men så dör Jennys far och hon tvingas tillbaka till hemstaden och konfronteras med Jocke och sitt gamla liv.

Om Denise Rudbergs tidigare böcker:

 "...som en svensk Jane Austen, omplanterad i nutiden..." Svenska Dagbladet"härligt smaskig, jetsetaktig och full av intriger" Svensk Damtidning "förbaskat underhållande och full av glamourösa referenser … en svensk Jackie Collins" Aftonbladet "häftig, rolig, råfräck" Vecko-Revyn