Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Döden - en del av livet

Döden - en del av livet

Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 2009. 134 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag saknas. Hardback 350g kortsida 155mm höjd 210mm tjocklek 10mm OBS utgallrat biblioteksexempar toppskick verkar närmast oläst om bild önskas kan de mmsas eller scannas på begäran

porto 59 kr kan avhämtas utanför mariestad om avhämtning önsksa meddela före beställning utanför sverige 95 kr OBS FOREIGN CUSTOMERS PAYS IN ADVANCE

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170053627
Titel
Döden - en del av livet
Författare
Nilsson, Rune
Förlag
Liber
Utgivningsår
2009
Omfång
134 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
334 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad behöver man veta och göra i samband med sin egen eller en närståendes bortgång? I denna varma men pragmatiska bok finns råd om begravning, dödsbo, sorgarbete, viktiga papper och äldrevård. Här finns också många tips på vidareläsning och på relevanta organisationer.

Läs mer
En enda sak vet vi med säkerhet om livet: att det tar slut. Förr eller senare dör vi. Men i takt med att vi allt oftare dör på sjukhus eller på institutioner blir döden alltmer främmande för oss. Vi vet inte hur vi ska agera när någon anhörig dör, vi vet inte hur vi ska planera vår egen bortgång. Vi vill inte tänka på den, inte prata om den.
Boken tar på ett konkret men respektfullt sätt upp vad vi bör tänka på för att underlätta vår bortgång – så att den ska bli så nära vår egen önskan som möjligt och så smärtfri som möjligt för våra närstående. Hur upprättas testamente, hur fungerar dödsbon? Hur vill du begravas? Vilka papper bör finnas lättillgängliga vid bortgången? Vilka ska kontaktas när en anhörig dör? Hur kan du bearbeta sorgen och saknaden?
Författaren har kompletterat detta med berättelser ur sin egen erfarenhet, med filosofiska funderingar och med tänkvärda dikter. Utöver att vara en klok hjälpreda är boken både ett stöd och en tröst i närheten av döden – ja, ibland rentav kåserande i sin pragmatiska syn på livets mest oundvikliga händelse.

Om författarna
Rune Nilsson har arbetat inom medier och marknadsföring men framför allt inom folkbildning. Han har varit lärare och rektor på Tollare folkhögskola och ordförande för studieförbundet NBV. Han har skrivit mer än 50 böcker.