Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stokastik för ingenjörer – Andra upplagan

Stokastik för ingenjörer – Andra upplagan

Häftad bok. Studentlitteratur AB. 2:2 uppl. 2018. 221 sidor.

Gott skick. Ett tydligt läst och ytligt slitet exemplar, Inlagan är välbläddrad men nästan utan markeringar, endast någon enstaka liten blyertsmarkering. En aktiveringskod för digital produkt finns på omslagets insida, men denna är veterligt förbrukad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144108957
Titel
Stokastik för ingenjörer - (bok + digital produkt)
Författare
Rydén, Jesper
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2015
Omfång
221 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 223 mm
Vikt
339 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Många fenomen i vår omvärld är slumpmässiga – stokastiska – till sin natur. För att som ingenjör kunna ge matematiska beskrivningar av dessa är det nödvändigt med kunskaper i sannolikhetslära. Detta utgör även grunden för statistisk inferens, där slutsatser kring insamlade data kan dras med metoder baserade på resultat från sannolikhetsläran. En samlande benämning för detta område är stokastik: matematiska teorier och modeller för stokastiska fenomen.

I denna bok presenteras grundläggande sannolikhetslära och statistik. Den matematiska nivån hålls på så elementär nivå som möjligt och framställningen har gjorts med tanke på ingenjörstillämpningar. I varje kapitel finns rikligt med exempel där frågeställningarna ofta har en bakgrund i någon teknisk tillämpning. Kapitlen avslutas med övningsuppgifter, till vilka korta lösningar återfinns i bokens slut.
I den andra upplagan har tillkommit en del nya avsnitt, exempelvis illustreras hur statistikprogrammet R kan användas för beräkningar. Nya övningsuppgifter har lagts till i samtliga kapitel.

Boken är lämplig för en inledande kurs i matematisk statistik för studerande vid ingenjörsutbildningar, naturvetenskapliga utbildningar eller fristående kurser vid universitet och högskola.

Till den nya upplagan av Stokastik för ingenjörer finns en interaktiv webbplats från vilken man kan läsa boken digitalt med möjlighet att markera och anteckna. Här finns även övningsuppgifter som framför allt ger träning på grundläggande begrepp. Vidare finns kapitelsammanfattningar och en övningstentamen med lösningar.