Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Doktor Glas

Doktor Glas

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Samlade skrifter, band 7, under redaktion av Bure Holmbäck, Björn Sahlin, Nils O. Sjöstrand. Lind & Co., 2014. Förlagsband i mycket gott skick. Skyddsomslaget fräscht, men lätt naggat/skavt i övre hörnen och baksidans överkant, närmast ryggen, i övrigt mycket gott skick. 455, [2] s. Sidorna [167]-455 med kommentar, bibliografiska uppgifter, noter m.m. ISBN 978-91-85801-40-4.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789185801404
Titel
Doktor Glas
Författare
Hjalmar Söderberg
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2014
Omfång
455 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
774 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Jag har aldrig sett en sådan sommar. Rötmånadshetta sedan i mitten av maj. Hela dagen står ett tjockt töcken av damm alldeles stilla över gatorna och torgen". Så inleds Hjalmar Söderbergs mest kända och internationellt mest spridda roman, Doktor Glas, från 1905. Några meningar längre ner: "Jag går gatan ner i sakta mak, träffar emellanåt en bekant och står och pratar en stund i ett gathörn. Men varför skall jag jämt möta pastor Gregorius?" Där börjar det bittra kärleksdrama som med sommar-Stockholm som fond kommer att driva bokens berättare, doktor Glas, långt över gränsen för hans yrkesetik. Har man rätt att begå ett mord i kärlekens namn? Kan pastor Gregorius, som plågar sin hustru kvinnan som Glas älskar på avstånd anses vara en tyrann som förtjänar att dö? Ingen annan bok av Söderberg har blivit lika omstridd och omdebatterad. Ända in i våra dagar fortsätter den att fascinera i kraft av de frågor den väcker, och två framstående svenska författare har valt att skriva parafraser på berättelsen. Liksom Söderbergs övriga prosaverk, bjuder Doktor Glas på ett utsökt stämningsmåleri och lika skarpsynta som illusionslösa iakttagelser av mänskligt beteende. Romanen är också ett existentiellt drama av yppersta klass och förtjänar sin ställning som en av den svenska litteraturens stora klassiker. Med de två volymerna Den allvarsamma leken och Förvillelser inledde Lind & Co vintern 2012 en ambitiös utgivning av Hjalmar Söderbergs samlade verk. Senare samma år kom Martin Bircks ungdom ut. För första gången kommer nu hela Söderbergs författarskap att presenteras, vederhäftigt kommenterat och med generösa noter. Det är ett drömprojekt både för förlaget och för de många läsare som här inte bara kan återfinna alla de välbekanta mästerverken utan också får möjlighet att upptäcka texter som aldrig inkluderats i tidigare samlingsutgåvor.