Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stockholms satelliter - Rekordåren 1960 - 1979

Stockholms satelliter - Rekordåren 1960 - 1979

En bok med många stora foton ? fina, fula, färgglada och grå stadsbilder ? och korta texter om Stockholms förorter och deras arkitektur. ?Staden Stockholm tvärstannade i växten?, säger författaren, och man började istället bygga industrianläggningar, grosshandlarvillor och arbetarkåkstäder utanför stadens tullstationer. Boken tar upp det stora bostadsbyggandet på 1960- och 70-talen, ?Miljonprogrammet?, både innanför och utanför Stockholms kommun. Beskrivningarna av arkitekturen och områdena är ofta personligt hållna. Längst bak i boken finns ett arkitektregister.
Byggförlaget 2000.Inbunden. 238 sidor.Rikt fotoillustrerad i färg.Format 23x29 cm.Vikt 1900 g.Språk:Svenska.Nära nyskick.Paket via Schenker 75 kronor.(Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9179881637
Titel
Stockholms satelliter
Författare
Jerker Söderlind
Förlag
*Byggförlaget
Utgivningsår
2000
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
290 x 230 mm
Vikt
1626 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En omfattande genomgång av alla de förorter som växte upp runt Stockholm under rekordåren på 1960- och 70-talen Backlura, Kärrdal, Kälvesta, Valsta, Brunna och Visättra är några av satelliterna, som de kom att kallas i rymdålderns barndom. Rekordårens Stockholm var en detaljstuderad plan över hur livet skulle levas. Bostadsmaskiner med praktiska kök med 80 cm mellan spis och diskho, bilfria närlekplatser och fjärrledernas planskilda korsningar med avfartsramper.
Illustrerad med flera hundra bilder av fotografen Per Skoglund och med Jerker Söderlinds målande beskrivning av rekordårens vision om en rationell, effektiv och jämlik stad.