Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stenpartiet - så bygger du och planterar

Stenpartiet - så bygger du och planterar

Natur och Kultur/LTs förlag (Natur och Kulturs Gröna serie). 2000 (Lund). Andra tryckningen. Förlagets dekorerade och laminerade pappband. 84 s. Illustrerad i färg. Datum och namnteckning på frampärmens insida.

Gott skick. ISBN: 91-27-35272-2.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127352722
Titel
Stenpartiet : så bygger du och planterar
Författare
Ulf Schenkmanis - Lars-Eric Samuelsson
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2000
Omfång
84 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
322 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att anlägga ett stenparti i trädgården är en totalupplevelse. Först skapar man bergskedjor och dalar i miniatyr. Sedan fyller man det nya landskapet med intressanta växter. Ska det gnistra av små blommande alpväxter? Dvärgazaleor och rododendron? Eller ska hela stenpartiet täckas av gräsarter i olika former och färger som vajar i vinden?
Som alltid är förarbetet det viktigaste. Hur stenar ska förankras för att ligga stadigt innan jorden läggs på och hur man bygger kallmurar och stödmurar – allt beskrivs. Men också tips på mer anspråkslösa anläggningar som till exempel en upphöjd stenrabatt i anslutning till gräsmattan. Variationsmöjligheterna är stora.
Växtvalet är också intressant och går att hitta i de flesta plantskolor. Stenpartiet kan rymma både buskar, perenner och ettåriga sommarblommor. Förslagen är många i denna lilla vägledning inom ett spännande område.
Särskilt intressant för trädgårdsägare som vill förnya sin trädgård, för entusiaster som vill skapa en ny odlingsmiljö för specialväxter i sin trädgård och för den nyblivna trädgårdsägaren som funderar över hur man sköter ett redan befintligt stenparti.

Lars Eric Samuelsson och Ulf Schenkmanis behöver väl knappast någon presentation. De har skrivit en mängd trädgårdsböcker tillsammans och deras radioprogram Trädgårdsdags fortsätter år efter år. De hör till Sveriges trädgårdsklassiker.