Schücks honungsmat
Inbunden bok. Bokförlaget DN. 1:a uppl. 2002. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. "En bok att bli glad av. Detta är en kokbok som handlar om honung i mat. Den gör inte anspråk på att vara speciellt nyttig eller överdrivet klok. Boken är egentligen bara till för att man blir så glad av honung! En klick honung ger faktiskt den där speciella guldkanten som amn blir lite extra snäll och god av. Maten blir också märkligt nog, lite, lite godare smaksatt med en gnutta honung. Att honung faktiskt också är nyttig gör ju saken bara ännu bättre. Eller hur?"
Förlagsfakta
- ISBN
- 9175884569
- Titel
- Schücks honungsmat
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 220 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 547 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gör som Nalle Puh och ät honung varje dag. Att honung är gott vet alla, men hur många känner till att honung dessutom är nyttigt? Honung har kraftigt antiseptiska egenskaper och är effektiv vid förkylning och halsont. Det är också bevisat att honung är välgörande vid flera typer av magbesvär, från "turistmage" till magsår. Eftersom honungen förlorar sina "magiska" krafter när den upphettas är det oftast bäst att tillsätta den mot slutet av tillagningen av en rätt. I den här boken finns omkring sextio recept: sallader, soppor, rätter med fisk och kött, såser, bröd och efterrätter. Ur menyn: Sallad med valnötter och honungsdressing, rotfruktssoppa med chili och honung, ugnsbakad hällefilé med örter och honung, marinerad böckling med honung och senap, honungskyckling med vitlök och svarta oliver, dillkyckling, varm getost med citrushonung, vridna honungsbröd, honungsglass med pinjebräck och kladdig kaka med choklad och honung. Och Cathrine Schücks egen favorit: saltgurka, crème fraiche och honung. Oslagbart som drinktilltugg eller förrätt.