Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Blow up

Blow up

Gott skick. Stockholm, 2003, ., Natur och kultur, ryggklotband., Stockholm, 23,5 x 30,5 cm, 159 s, foto i färg., Gott skick., Stockholm,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127074354
Titel
Blow up
Författare
Helene Schmitz - Jessica Clayton
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2003
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1223 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En blomma är inte alltid vackrast när den just har slagit ut. Det visar fotografen Helene Schmitz och skribenten Jessica Clayton i Blow up. Bokens närbilder av växter under årets alla månader bjuder en skönhet som inte är direkt uppenbar, men som finns där i det fördolda – i oansenligt ogräs, i hästkastanjens knoppar, i pionens fröställning. Ur poeten, fysikerns, arkitektens, filosofens och trädgårdsmästarens perspektiv belyser sju namnkunniga författare naturen. Bland dessa skriver Carl-Johan Malmberg: ”Fantasin och konsten nöjer sig i inte med det som är; den manar fram det som skulle kunna vara . Men det kan också handla om att rycka undan slöjan från det som är genom att visa det på ett sannare sätt:att förtydliga, att förstora, att hejda och på så vis bryta upp det vanemässiga förnimmandet. Just så fungerar fotografierna av växter och växtdelar i den här boken. De visar företeelser inför vilka man frågar sig: vad är detta? Det handlar om förundran och kanske till och med om kärlek.” Medverkande i boken är: Monica Björk, författare och frilansjournalist Marie Lundquist, poet Sven-Olov Wallenstein, lektor i konstteori och filosofi samt chefredaktör för SITE Katja Grillner, arkitekt, skribent och forskare Jennie Hermansson, teknologie licentiat i fysik och vetenskapsjournalist Carl-Johan Malmberg, författare och kritiker Lars Krantz, biodynamisk trädgårdsmästare och författare till böckerna om Rosendals trädgårdar Christoph Cox, biträdande professor i filosofi vid Hampshire College. Boken har ett stort format, är vackert formgiven, har exklusivt tryck och elegant band. Helene Schmitz är fil kand i konst- och filmvetenskap och arbetar som fotograf i Stockholm. Hennes mest kända arbeten är Livingrooms som b la visades på Galleri Aronowitsch i Stockholm (1996) och Låt oss tala om smärta på Galeri Leger i Malmö (2001). Jessica Clayton är adjunkt i historia och religion, men arbetar som skribent och stylist. Hon har ett passionerat intresse för växter och natur och har svarat för de botaniska texterna i boken.