Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Majoranas försvinnande

Majoranas försvinnande

Häftad bok Stockholm : PAN/Norstedt. 1977. 78 sidor.

Gott skick. pocketformat, 77 s. 100g. Gott skick. Originaltitel: La scomparsa di Majorana.
ISBN: 9117715814. BAKSIDESTEXT: På kvällen den 25 mars 1938 avreser den kände italienske fysikern Ettore Majorana med postbåten från Neapel till Palermo. I ett efterlämnat brev meddelar han en kollega sin avsikt att begå självmord. Men redan innan vännen hunnit läsa brevet mottar han ett telegram där Majorana meddelar att han ändrat sig och att han är på väg tillbaka. Sedan dess har Ettore Majorana varit försvunnen.
Vem var Ettore Majorana? För den italienske nobelpristagaren Fermi var han ett av sin tids största genier, en forskare som trots sin ungdom hunnit längre än alla sina kolleger. Men 1933 avbröt Majorana sin forskarkarriär och ägnade sig i stället åt filosofiskt författarskap. Strax innan hade han besökt Tyskland och studerat hos den berömde atomfysikern Heisenberg. Det finns tecken som tyder på att Majorana nu upptäckte den kärnklyvningsprocess som möjliggjorde atombomben.
Den italienske författaren Leonardo Sciascia har skrivit en spännande och tankeväckande berättelse om "Majoranas försvinnande". Men boken är också ett viktigt inlägg i debatten om forskningens ansvar och om den moral som möjliggjorde både fascismen och atomsprängningen i Hiroshima.

FRI FRAKT inrikes Fraktfritt Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9117715814
Titel
Majoranas försvinnande
Författare
Sciascia, Leonardo - Johansson, Sören
Förlag
Stockholm : PAN/Norstedt
Utgivningsår
1977
Språk
Svenska