Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Krig : rädsla, död, kärlek

Krig : rädsla, död, kärlek

Pocketbok Ponto Pocket. 1 uppl. 2012. 271 sidor.

Mycket gott skick. Några märken från hantering utvändigt. I övrigt i väldigt fint skick.

När du handlar böcker av mig:

* Enhetsfrakt 62 kronor innebär alltid att jag skickar ditt paket spårbart med Schenker. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg. Ansvar ingår ifall paketet, mot förmodan, skulle skadas/försvinna.

* Enhetsfrakt innebär att du kan köpa flera böcker av mig samtidigt och den totala frakten blir ändå 62 kronor. Jag har många annonser på Bokbörsen; både facklitteratur, skönlitteratur och kurslitteratur.

* Om du köper en enstaka pocketbok kan det vara mera prisvärt att skicka som vanligt brev med Postnord. De flesta vanliga pocketböcker kan skickas för 44 kr i porto (dvs upp till 250 g, enligt Postnords priser fr o m januari 2020).

* Om du hellre vill att jag skickar med Postnord: skicka ett meddelande till mig i samband med ditt köp. Fraktkostnaden korrigerar jag då på din faktura.

* Jag packar alltid böckerna noga så att de når dig i samma skick såsom beskrivet i annonsen. Jag skickar böckerna inom två vardagar.

* Om du undrar över något: skicka ett meddelande till mig, jag brukar svara samma dag.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174750331
Titel
Krig : rädsla, död, kärlek
Författare
Sebastian Junger
Förlag
Ponto Pocket
Utgivningsår
2012
Omfång
271 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
144 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under femton månader följde Sebastian Junger en pluton amerikanska soldater stationerade i Korengaldalen, en avlägsen dalgång i östra Afghanistan där krigets hårdaste strider just då utspelade sig. Hans mål var både enkelt och ambitiöst: att förmedla vad soldater upplever hur krig faktiskt känns.

Under sina resor till Afghanistan hamnade Junger i fler eldstrider än han kunde räkna, män som han lärt känna väl stupade eller skadades, och han var själv nära att dö. Hans förhållande till soldaterna blev så tätt att de betraktade honom som en del av gruppen. Han lyckades vinna deras förtroende och belönades med en uppriktighet som få journalister får uppleva.

Krig är en bok om att strida: om rädslan för att dö, det traumatiska i att döda och kärleken mellan plutonkamrater som hellre offrar sig själva än sviker varandra. Junger skildrar soldaternas vardag, vad de ser, lär sig och känner. Resultatet är en skakande reportagebok som klär av kriget dess Hollywoodglans och placerar läsaren sida vid sida med soldaterna i situationer där hela tillvaron kokat ner till en fråga om överlevnad.

Krig handlar inte bara om Afghanistan, eller om kriget mot terrorismen, det är en bok om en generell sanning som gäller alla krig. Det är en gripande bok om de som befinner sig vid fronten, om hur krig upplevs av och påverkar dem som utkämpar det.