Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Transit

Transit

Inbunden bok. Nilsson Förlag. 2021. 317 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188155580
Titel
Transit
Författare
Seghers, Anna
Förlag
Nilsson Förlag
Utgivningsår
2021
Omfång
317 sidor
Bandtyp
Flexband
Mått
145 x 205 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
410 g
Språk
Svenska
Baksidestext
 Marseille, sommaren 1940. Under ockupationen av Frankrike blir den gamla hamnstaden en tillflyktsort för tiotusentals människor som är förföljda av nazisterna. Man jagar febrilt efter visum, intyg och stämplar för att kunna rädda sig över Atlanten. En av dem är en ung man som flytt från ett koncentrationsläger. Med sig har han en resväska som tillhört en författare vid namn Weidel. Snart börjar han utge sig för att vara Weidel, och när han så småningom lär känna den riktige Weidels hustru börjar en kärlekshistoria som är lika vindlande och labyrintisk som staden Marseille.Transit är många romaner i en; en gripande skildring av flyktens och exilens villkor, en hyllning till motståndet och människans okuvliga livsvilja, men också en raffinerad lek med identiteter och förväxlingar. Därtill en av de vackraste kärleksromaner som skrivits på tyska, och ett av den tyska exillitteraturens mest brinnande aktuella mästerverk.Röster om boken:  Det här är nästan det bästa jag läst. Anna Seghers skriver en skenbart enkel prosa som samtidigt är rakbladsvass och lika angelägen nu som då. Katarina Wikars, Kulturnytt i P1, SR En enastående roman, en mörk existentiell thriller, som skildrar flyktingens gungfly till tillvaro på ett sätt som bara den som har upplevt den kan. Yukiko Duke, Vi Läser     Detta är totalt absorberande läsning och en av de absolut bästa böcker jag läst inom genren.                                                                      Elisabeth Brännström, Opulens"Den här romanen, fullbordad 1942, är i mitt tycke det vackraste som Seghers någonsin har skrivit Jag betvivlar att vår litteratur efter 1933 kan visa upp många romaner som är skrivna med en lika intuitiv säkerhet och fulländning." 
Heinrich Böll, nobelpristagare i litteratur 1972 "Ingen läsare kan tvivla på författarens ärlighet då hon bemödar sig om att analysera vad som händer i en flyktings sinne." 
The New York Times Book Review "Transit hör till de böcker som har tagit sig in i mitt liv och som jag fortsätter att intressera mig för i mitt eget skrivande, så pass mycket att jag återkommer till den med jämna mellanrum för att se vad som har hänt mellan mig och den." 
Christa Wolf, författare "Transit är Seghers bästa roman. Och Transit kan mycket väl vara den mest betydande roman som någonsin skrivits om flykt." 
Dialog International