Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det glänsande nuet : om talens, färgernas, och chakrasystemets betydelse för den inre resan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789197732512
Titel
Det glänsande nuet : om talens, färgernas, och chakrasystemets betydelse för den inre resan
Författare
Sigbjörnsdotter, Katarina
Förlag
Katarina Sigbjörnsdotter
Utgivningsår
2002
Omfång
96 sidor
Bandtyp
Storpocket
Mått
150 x 210 mm Ryggbredd 5 mm
Vikt
190 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En lekfull introduktion till numerologin, läran om talen, och hur den hör samman med färgläran.Tal och färger är kodade meddelanden och bär budskap till oss, information som vi kan lära oss förstå och tolka.

Numerologi är urgammal vetenskap med rötter i den hinduiska kulturen, antika arabiska system och den judiska kabbalan.

600 år f.Kr. beskrev matematikern och filosofen Pythagoras, hur hela universum kan mätas och beskrivas med siffror (manlig energi ) eller färger och toner (kvinnlig energi) . Allt hör samman och strävar till enhet genom förening av motsatser. Pythagoreerna ansåg att ett tal bär information om tingens innersta väsen. Det kallades "den heliga mathesis". Om vi lär oss förstå symboliken i tal och färger, så har vi det finaste redskap till förståelse av den naturliga process av liv och växande, som föds just i mötet mellan motsatser.

För att förstå ett ord, en ton, ett tal, en situation måste känslan vara där. När du känner doften av en färg , smaken, formen, rörelsen, då först kan du fullt ut ta den till dig, njuta den och glädjas. Det handlar om att känna in och förstå intuitivt. Det är en kvinnlig förmåga.
När du tänker med hjärtat förenar du kvinnlig och manlig energi på det finaste sätt.

Med "Det glänsande nuet " vill jag nå dig genom dina sinnen, så att även i partier av mer saklig information om tal och färger, intellektet ska ramla ner i hjärtat,och du ska förstå på ett djupare plan den enkelhet som livet är, när du hittar balansen mellan det fysiskt-praktiska och det subtilt-andliga. Läs med hjärtat och förstå allt. Låt det trötta intellektet vila, och öva dig att lyssna inåt, för att känna den verkliga meningen. Ta till dig det som berör i boken, lek dig fram och lär dig så. Då minns du vem du är och då växer du hem till dig själv och in i livet på tusen finurliga vägar.

Lycklig resa !

Ur förordet ; Det glänsande nuet är en samling texter som kommit till i anslutning till Regnbågen- färgernas lek. Dikt , bild och löpande text är vävda samman för att dina sinnen ska glädjas och leka tillsammans med förnuftet till fördjupad förståelse av allt. Den har fått namnet "Det glänsande nuet" därför att det är i nuet som allt blir till, och det är här som svaret på alla frågor vilar, precis som alltings möjlighet föds ur nollan. Ur noll kommer allt eller ingenting.Som du med ditt unika värde hör ihop med allt och alla ,har var och en av talen och färgerna sin särskilda betydelse och dignitet, och de kompletterar och förhöjer varandras värde precis som du genom inspiration förhöjer andras värde "när du är dig själv". Jag önskar dig samma glada upptäckter som jag gjort när jag lekt med talen, färgerna och formerna och lyssnat till vad de har att berätta.

Välkommen in i Det glänsande nuet,Lek , njut och låt dig inspireras !