-
Långsam fisk : torkning, rökning och saltning...
Inbunden bok. Ostkultur förlag. 1 uppl. 2021. 159 sidor.
Nyskick. .
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197759021
- Titel
- Långsam fisk : torkning, rökning och saltning på skärgårdsvis
- Författare
- Selling, Jan
- Förlag
- Ostkultur förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 195 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken man inte trodde fanns, eller att någon skulle skriva. Glöm fiskpinnar och styckfrysta filéer och tänk i stället torrmört. Författaren Jan Selling låter en tynande småländsk skärgårdsbefolkning berätta om ur gamla metoder att torka, salta och röka fisk. Inget mindre än ett kulturhistoriskt hjältedåd. (Håkan Steen, Tidningen Land51/2009)
"En långsammare rytm i allt det vi företar oss ger utrymme för upplevelser, tankar och produkter av kvalitet. Detta budskap gör Sellings bok till så mycket mer än en kulturhistorisk studie av en värld som håller på att försvinna, en kokbok förfördomsfria finsmakare eller en personlig dagbok, fast den är njutbar också i de aspekterna." (Riggert Munsterhjelm, Hufvudstadsbladet)
Historikern Jan Selling har tidigare medverkat i boken och vandringsutställningen Så länge skutan kan gå (2008). I Långsam fisk fortsätter han nedteckna traditioner som håller på att gå förlorade. Denna gång handlar det om traditionell konservering av fisk, småskaligt och i slowfoodrörelsens anda. Författaren har själv provat de flesta av metoderna och delar frikostigt med sig av sina framgångar och besvikelser. Den nätta, vävombundna boken för, liksom kapitelrubrikerna, tankarna till mormors kokböcker. Boken är lättläst med stor text, korta kapitel och luftig layout.(...) Efterordet med intressanta kommentarer till texten är skrivet av Bo Ekstrand, ledande livsmedelsforskare.(Bibliotekstjänst,Häftepos10102149,Sara Eitrem, Lektör)
Att läsa den är att förflyttas till en värld av salt, rök och syrlighetså tydlig att man kan känna den på tungan. Inspirerande för alla som är intresserade av rötterna till vårt svenska smakarv. (Henrik Arkåsen, Saltmagasinet/Slow Food Tjust)
Ostkultur förlag 1 9789197759021
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn