Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Illustrerad farmakologi. 1, Principer och tillämpningar

Illustrerad farmakologi. 1, Principer och tillämpningar

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2001. 276 sidor.

Nyskick. (Oskars)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9127077152
Titel
Illustrerad farmakologi. 1, Principer och tillämpningar
Författare
Simonsen mfl
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2001
Omfång
276 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
807 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En ny reviderad utgåva är under arbete och under tiden publiceras nytt och uppdaterat material successivt på www.nok.se/illustreradfarmakologi för att aktualisera den befintliga utgåvan.
Läkemedel intar idag en mycket central plats vid behandling av sjukdomar och vid smärtlindring. Illustrerad farmakologi är en kursbok för studerande på sjuksköterskeprogrammet. Den är också lämpad för sjuksköterskor som genomgår vissa specialistutbildningar, t ex till distriktssköterska. Bland målgruppen finns dessutom studerande inom andra utbildningar där farmakologi ingår, t ex biomedicinska analytikerprogrammet. Kliniskt verksamma sjuksköterskor som vill förnya sina kunskaper inom det farmakologiska området kan också har stor nytta av kursboken, som är uppdelad i två volymer. Stor vikt har lagts vid den pedagogiska framställningen. Många förklarande färgillustrationer fördjupar och förstärker texten. En grundlig svensk bearbetning av den norska utgåvan säkerställer relevansen för svenska förhållanden.
Illustrerad farmakologi 1: Principer och tillämpningar är indelad i fyra delar. I den första behandlas utvecklingen av nya läkemedel och samhällets regelverk. Andra delen ger grundläggande insikter i farmakodynamik (läran om läkemedlens effekter och hur de påverkar organismen) och farmakokinetik (om hur läkemedlen omsätts i organismen). Den tredje delen diskuterar läkemedelsanvändning vid behandling av olika grupper, tex barn och äldre. I del fyra beskrivs läkemedlens indelning och nomenklatur samt informationskällor.