Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sjörök - historier från kust och hav

Sjörök - historier från kust och hav

Inbunden bok.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Stockholm : Nautiska förlaget, 2005, Ou. (Falun : Scandbook) 190[1]s. Ill. 21,5 x 16 cm. Teckningar av förf. ISBN: 91-89564-18-9 ; Inbunden bok, med skyddsomslag. I mycket fint skick, som ny.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189564183
Titel
Sjörök : historier från kust och hav
Författare
Birger Sjöberg
Förlag
Nautiska
Utgivningsår
2005
Omfång
189 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
443 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Denna samling historier är en hängiven kärleksförklaring till de människor som lever i symbios med öarna, kusten och havet. Berättelserna spänner över en tidsrymd från 1700-talet fram till våra dagar, gemensamt är havets betydelse för den lilla människan och stora skeenden. Havet har i alla tider lockat såväl ärligt som ohederligt sjöfolk, och märkliga saker händer än i dag i skuggan av detta starka element.

I boken blandas humor och allvar, nutid och dåtid, sanning och dikt med en hejdlös berättarglädje. Skrämmande scenarion med pirater och vrakplundrare varvas med dråpliga historier om originella sjöbjörnar och övererotiska fransyskor. En och annan känd person passerar revy, och läsaren får stifta närmare bekantskap med Sven-Bertil Taubes ”S/Y Grym”, som döps under mycket blöta former, och en fartälskande Torsten Kreuger, som trimmar sin motoryacht till bristningsgränsen.

Författarens smak för äventyr och romantik återspeglas i hans berättelser, som bygger både på egna erfarenheter och på återberättade sägner. 2001 debuterade Birger Sjöberg med boken Berättelser från havet, som blev mycket uppskattad av både press och publik. Han fick Sveriges författarfondsarbetsstipendium 2003.