Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Maten från Italien : en resa för matälskare

Maten från Italien : en resa för matälskare

Inbunden bok Prisma. 1 uppl. 2007. 296 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789151848198
Titel
Maten från Italien : en resa för matälskare
Författare
Sophie Braimbridge - Jo Glynn
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2007
Omfång
296 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
239 x 305 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
1792 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vi svenskar älskar italiensk mat! Vare sig vi lagar tisdagspasta eller planerar en stor buffé till festen. Pastan, tomatsåsen, parmesanosten, olivoljan, de härliga råvarorna, de goda kryddorna... Det är vår nya husmanskost som alla älskar. Och den är lika nyttig som härligt god!

Kokboken Maten från Italien är en billig resa till världens bästa matland! Sällan har så många goda rätter samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok!
I Italien pratar man inte om vädret – i Italien berättar man vad man åt till middag eller just ätit till lunch. Denna italienska passion för mat genomsyrar boken.
Det är en resa från Siciliens gatumarknader, till Neapels ostar, Toscanas vingårdar och Bolognas restauranger. Boken innehåller: antipasto; sallad & soppor; fisk & skaldjur; fågel, vilt & kött; grönsaker; pizza & bröd; polenta, ris & pasta och desserter.
Speciella kapitel berättar mer om den italienska mattraditionen; det utsökta köttet (från slaktaren i Norcia), ost (de berömda ostarna i Parma), pizza (världens bästa pizza finns i Neapel!), pasta (konsten att laga riktig spaghetti), kaffe (från espresso till macchiato), vin (från de berömda Toscana-vinerna till marsala från Sicilien).
En ordbok reder också ut de italienska matbegreppen; från al dente till zucchini.
De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna rikt illustrerade matbibel.