Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
FÅNGAD AV GÖS Från sjöbotten till matbord

FÅNGAD AV GÖS Från sjöbotten till matbord

Inbunden bok.

Nyskick. Inbunden. 2011. 176s. 27,5x24,5c. 1,3kg. Ny bok..
Det finns många sätt att fånga vår tid. Författaren Staffan Ekegren och fotografen Lasse Persson gör det genom Hjälmargösen. Den första insjöfisk i världen som blivit miljöcertifierad.
Gösens väg från sjöbotten till matbord öppnar sig för berättelser, som om den kunde tala. Nåväl, väldigt nära kommer vi den, genom yrkesfiskaren, försäljaren vid kaj, fiskhämtarbilen, fiskeriintendenten, restaurangkocken, gourméen, hemlagaren, butiksinnehavaren, konstnären, miljövårdaren, kroggästen, historieberättaren. Många av dom med sitt favoritrecept, spännande och kunniga människor som har med Hjälmargösen att göra, inte minst Carl-Jan Granqvist med sitt smakrika språk och hans kock Henrik Widqvist från Grythytteakademin.
I Fångad av gös handlar du av Hjälmarskräcken, entreprenören som säljer dagsfärsk gös över kaj medan han munhuggs med kunderna. Kunder kunniga i gös, hur den bör hemlagas, hur gamla recept ska uttolkas. Du färdas i samma båt som Hans Johansson, en av de yrkesfiskare på Hjälmaren som arbetar miljöcertifierat. Eller i samma långtradare som exporterar gös ända ner i Europa. Följ Hjälmargösen och du är i gott sällskap.
Gourmand World Cookbooks awards 2011:
Fångad av gös har vunnit i Sverige som Best Fish Cookbook 2011 och har gått vidare till GOURMAND BEST IN THE WORLD.
Vinnaren presenterades vid en gala i Paris den 6 mars 2012.
Årets Svenska Måltidslitteratur 2012:
Vår bok Fångad av gös blev vinnare i kategorin: Speciallitteratur ? råvara när priserna i Årets Svenska Måltidslitteratur 2012 delades ut i Grythyttan den 2 november 2012. Motivering: Med raka röster och omedelbara bilder berättas den vackra historien om gösen i Hjälmaren, vårt första miljöcertifierade sötvattensfiske. Rikt Färgfotoillustrerad. VOTUM FÖRLAG. Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9185815586
Titel
Fångad av gös : från sjöbotten till matbord
Författare
Staffan Ekegren
Förlag
Votum Förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
250 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
1306 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Från sjöbotten till matbord
Det finns många sätt att fånga vår tid. Författaren Staffan Ekegren och fotografen Lasse Persson gör det genom Hjälmargösen. Den första insjöfisk i världen som blivit miljöcertifierad.
Gösens väg från sjöbotten till matbord öppnar sig för berättelser - som om den kunde tala. Nåväl, väldigt nära kommer vi den, genom yrkesfiskaren, försäljaren vid kaj, fiskhämtarbilen, fiskeriintendenten, restaurangkocken, gourméen, hemlagaren, butiksinnehavaren, konstnären, miljövårdaren, kroggästen, historieberättaren. Var och en med sitt favoritrecept, spännande och kunniga människor som har med Hjälmargösen att göra - inte minst Carl-Jan Granqvist med sitt smakrika språk och hans kock Henrik från Grythytteakademin.
I Fångad av gös handlar du av Hjälmarskräcken, entreprenören som säljer dagsfärsk gös över kaj medan han munhuggs med kunderna. Kunder kunniga i gös, hur den bör hemlagas, hur gamla recept ska uttolkas. Du färdas i samma båt som Hans Johansson, en av de yrkesfiskare på Hjälmaren som arbetar miljöcertifierat. Eller i samma långtradare som exporterar gös ända ner i Europa. Följ Hjälmargösen - du är i gott sällskap.