Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning

Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 295 sidor.

Mycket gott skick. ..... Liten färgflag på baksidans insida...............// Med Hans Alfredson och Tage Danielsson och Aktiebolaget Svenska Ord inleddes en lysande underhållningsera. Från 50-talet fram till Tages för tidiga bortgång 1985 gav de oss egensinniga, fantasifulla, intellektuellt briljanta och framför allt underhållande produktioner som blivit en självklar del av vårt gemensamma kulturarv. Revyer, sketcher, filmer, radio- och tv-program, böcker, dikter - alltsammans var ett resultat av det Tage kallade "ett frivilligt vansinne som det föds komik ur".

Svenska Ords produktioner var inte bara roande, de kunde också vara oroande. Hasse och Tage väjde inte för tidens problem och deras protest i humorns form var effektiv. De sneglade inte mot "vad folk vill ha" utan snarare mot "vad folk behöver", och det de gjorde tillsammans och var för sig både speglade och påverkade sin tid.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100103993
Titel
Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning
Författare
Wermelin, Stefan
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
295 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Jag är här för att införa humorn. Förr fanns här inte humor för fem öre. Nu finns det. För fem öre.Martin Ljung i Hasses och Tages Fingal OlssonMed Hans Alfredson och Tage Danielsson och Aktiebolaget Svenska Ord inleddes en lysande underhållningsera. Från 50-talet fram till Tages för tidiga bortgång 1985 gav de oss egensinniga, fantasifulla, intellektuellt briljanta och framför allt underhållande produktioner som blivit en självklar del av vårt gemensamma kulturarv. Revyer, sketcher, filmer, radio- och tv-program, böcker, dikter - alltsammans var ett resultat av det Tage kallade ett frivilligt vansinne som det föds komik ur. Priser regnade över dem. Hasse blev alltid utsedd till Sveriges roligaste i alla omröstningar och Tage var lika älskad för sin blida utstrålning kombinerad med ett knivskarpt intellekt.Svenska Ords produktioner var inte bara roande, de kunde också vara oroande. Hasse och Tage väjde inte för tidens problem och deras protest i humorns form var effektiv. De sneglade inte mot vad folk vill ha utan snarare mot vad folk behöver, och det de gjorde tillsammans och var för sig både speglade och påverkade sin tid.Svenska Ord & Co berättar den lagom sanna historien om Hasse och Tage, från spexandet i ungdomen till rollerna som radiotjänstemän, underhållare och samhällsdebattörer.Här finns det med alltihop. Möt och minns klassiska nummer ur Gröna Hund, Gula Hund och Lådan, som Lindemännen, Rooger Moore och Robert Lind, och inte minst alla artister som trivdes och excellerade i den stora familjen runt AB Svenska Ord: Monica Zetterlund, Gösta Ekman, Gunnar Svensson, Flickery Flies, Lena Nyman, Birgitta Andersson, Mille Schmidt, Lasse O'Månsson och många fler. Läs också om monarkorepubliken Mosebacke Monarki, filmer som Att angöra en brygga och Äppelkriget och sådant som ni inte hade en aaaaning om - från Tages rent fysiska genombrott till vem som egentligen knäppte ihop västen med gylfen.Boken är baserad på Staffan Schöiers och Stefan Wermelins radioserie The Svenska Ord Story, som i sin tur bland annat bygger på nya och gamla radio- och tv-program och intervjuer med många av dem som var med. Här-och-då-känslan från radioserien kompletteras med mängder av fotografier, affischer, brev, dokument m.m. - varav flera har hämtats från privata arkiv - som ger en unik bild av en högt älskad epok i svenskt nöjesliv.Med allra första tryckningen av bokens första upplaga följde en cd med material från Svenska Ords produktion.