Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Öster om Eden, del 1

Öster om Eden, del 1

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1982. 266 sidor.

Nyskick. Omslag: ngt pyttelitet tidsnött å hörn
När Adam Trask gifter sig med den vackra, demoniska Cathy lägger han grunden till livslång olycka för sig själv och sina efterkommande. Efter att ha fött tvillingsönerna Aron och Caleb lämnar Cathy familjen. Pojkarna får växa upp utan mor men ändå får hon en avgörande betydelse för det brödrahat som uppstår mellan dem. Ett gripande släktdrama av en vår tids största berättare.
Öster om Eden (originaltitel: East of Eden) är en roman från 1952 av John Steinbeck. Romanen räknas som ett av hans största verk vid sidan av Vredens druvor.

Boken publicerades 1952 och tre år senare, 1955, blev den filmatiserad av regissören Elia Kazan (med James Dean i huvudrollen). Det finns även en mini-TV-serie av Öster om Eden från 1981 med bland andra Jane Seymour och Bruce Boxleitner i huvudrollerna.
Handling:
I centrum står nybyggaren Adam Trask som tillsammans med sin hustru Cathy väljer att slå sig ner i Salinasdalen i Kalifornien precis före sekelskiftet till 1900-talet. Boken bygger på stoff ur John Steinbecks egen familjekrönika, men är även en historisk och filosofisk skildring över det goda och det onda i världen.
Själva uttrycket "Öster om Eden" syftar på Bibelns skildring i 1 Moseboken, kapitel 3, där Adam och Eva efter att ha ätit av kunskapens träd blir förvisade från Eden och Gud sätter ut keruber som vaktar Livets träd. Efter att Kain mördat sin bror Abel 1 Mos kapitel 4, blir han också förvisad från sin familj och bosatte sig i landet Nod öster om Eden.
John Ernst Steinbeck, Jr., född 27 februari 1902 i Salinas i Monterey County, Kalifornien, död 20 december 1968 i New York City, New York, var en amerikansk författare som belönades med nobelpriset i litteratur 1962. Särskilt under 1930-talet var Steinbecks författarskap realistiskt och samhällskritiskt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100445436
Titel
Öster om Eden
Författare
Steinbeck, John - Holmberg, Nils
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1982
Språk
Svenska