Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En annan gryning

En annan gryning

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2015. 316 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Klass A: Biologiska föräldrar samt mor- och farföräldrar svenskfödda. Inga restriktioner. Klass B: Båda biologiska föräldrar svenskfödda. En eller flera biologiska mor- eller farföräldrar utlandsfödda. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård. Se förordning (2030:431) om tillgång till välfärd. Klass C: En biologisk förälder svenskfödd. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård, universitet, bostad. Se förordning (2030:431)

Isa vet hur man ska vara. Man håller huvudet nere. Man håller käften. Man drar ingen uppmärksamhet till sig. Kanske var det annorlunda en gång i tiden, men det spelar ingen roll nu. Isa är Klass B, och hon kan spelreglerna. Om nätterna är sanningen en annan. Om nätterna gör Isa och hennes vänner uppror i det tysta. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker de göra sina röster hörda.

Men polisen är dem hack i häl, och när en anonym bloggare säger sig ha information som skulle kunna störta regeringen måste de bestämma en gång för alla hur mycket de egentligen är villiga att offra. Hur mycket det är värt att inte behöva hålla käften.

En annan gryning utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Det är en roman om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet. Men framför allt är det en roman om Sverige, ett isande kallt Sverige som kanske är närmare än vi tror.

"Här finns tydliga ekon av den samtida debatten om flyktingkrisen, om terrorismen, om de kommande effekterna av klimatförändringarna. Det ger En annan gryning en tydlig politisk udd, samtidigt som den är skriven som en spännande äventyrsberättelse med starkt driv och närmast thrillerartade inslag." (Eva Johansson, Svenska Dagbladet).

"Sten har vridit upp verkligheten till fiktion, och lyckats visa vad som ligger i luften i Europa 2016 utan att det känns som en konstruktion." (Ulrika Milles, DN).

"Camilla Sten lyckas förmedla ett kallt Sverige där paranoian tillhör vardagen och det normala. Den inbyggda rädslan gör sig hela tiden påmind och Sten släpper aldrig greppet. Med ett minimalistiskt språk och knapphändig information skapar hon en klaustrofobisk känsla av ett trångt samhälle där ingen någonsin kan känna sig trygg." (Magnus Lindström, Litteraturmagazinet).

"Camilla Sten levererar en laddad dystopi i högt tempo, en litterär action med tydliga filmiska kvaliteter. Samtidigt lyckas hon pricka in samtiden med exakt gehör." (Expo).


AV CAMILLA STEN

SERIEN OM REBECCA LEKMAN: 1. En farlig talang / 2. En giftig sanning.

FRISTÅENDE: En annan gryning / Återträffen / (med Viveka Sten) / Staden / Arvtagaren.


UNGDOMSBÖCKER

HAVSFOLKET (med Viveca Sten) 1. Djupgraven / 2. Sjörök / 3. Mareld.

JÄRVHÖGATRILOGIN: 1. Bergtagen / 2.
Midnattsblot / 3. Eldvakt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170378591
Titel
En annan gryning
Författare
Sten, Camilla
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
316 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
148 x 218 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
470 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En annan gryning utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Det är en roman om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet. Men framför allt är det en roman om Sverige ett isande kallt Sverige som kanske är närmare än vi tror.