Mat som medicin
Inbunden bok. Brombergs. 1994. 178 sidor.
Nyskick.
Här är boken som ger oss svaret. Stephan Rössner granskar kritiskt forskningen som finns kring mat och berättar om vad vi idag känner till om de medicinska effekterna av vår kost. Här finns nya spännande fakta som kan komma att ändra våra matvanor. Visste du att choklad kan vara hjälpmedel mot tandröta, eller att nötätning påstås hjälpa oss att undvika hjärtinfarkt eller att måttlig alkoholförtäring kan minska risken för hjärtkärlsjukdom? Stephan Rössner skriver humoristiskt och personligt. Läs om myterna kring matens magiska effekter, historien om vitlökens mirakulösa hälsoeffekter, antikens tilltro till kryddor som läkemedel och potenshöjare, och mycket mycket annat. Stephan Rössner är professor i hälsoinriktad beteendeforskning vid Karolinska institutet och ansvarig för Karolinska Sjukhusets överviktsmottagning. Laminatband. Rikt illustrerad.Format 20,5x15,5 cm.Vikt 450 g.Språk:Svenska.Absolut nyskick.(200719)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9176086461
- Titel
- Mat som medicin
- Författare
- Rössner, Stephan - Agélii, Lars
- Förlag
- Stockholm : Bromberg
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska