Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fåglarnas beteende : en handbok för fågelälskare
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151844184
Titel
Fåglarnas beteende : en handbok för fågelälskare
Författare
Stephen Moss
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2005
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
166 x 242 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
648 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Visste du att silvertärnan häckar i norra Skandinavien, på Grönland och Svalbard och flyttar till Antarktis varje vinter? Att tornugglan har en fjäderdräkt med luden yta för att kunna flyga i det närmaste ljudlöst över marken och därigenom lura sorken? Att tornseglare kan tillbringa flera år på vingarna utan att landa en enda gång?

Fåglarnas beteende ger oss kunskaper som gör det lättare att identifiera fåglarna, och dessutom lär vi oss förstå varför de gör på ett visst sätt.
Bokens första del innehåller en mängd allmän information om fåglarnas liv: om vad och hur de äter och dricker, om frieri, ritualer och parning, om hur de föder upp sina ungar; om olika fåglars utbredningsområden, hur de navigerar under sina ofta långa flyttningar och hur de påverkas av yttre förhållanden som miljö, väder och årstid. Vi får fascinerande inblickar i fåglarnas psykologi och överlevnadsstrategier.
I den andra delen behandlas mer ingående ca 200 fåglar art för art – nästan alla de fåglar som häckar eller kan studeras i Sverige. Boken fungerar alltså också som en lättöverskådlig fälthandbok.
Boken är rikt och vackert illustrerad med 165 akvareller och 60 färgfoton, som visar fåglarna i deras naturliga miljö och gör det lättare att känna igen dem. För den svenska fackgranskningen och anpassningen till våra förhållanden svarar fågelexperten Roland Staav.