Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Förökning och beskärning

Förökning och beskärning

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 298 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Något veckat skyddsomslag på ovansidan, synligt på bilden. Annars i nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789113024110
Titel
Förökning och beskärning
Författare
Steve Bradley - Miranda Smith
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2010
Omfång
298 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
199 x 253 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
1170 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Allt du behöver veta om förökning och beskärning, i form av praktiska steg för steg-beskrivningar, tips och checklistor - samlat i en stor, prisvärd volym. Trädgårdsförfattaren och journalisten Kerstin Engstrand har stått för urvalet och skräddarsytt boken efter svenska behov.

Upptäck de enkla sätten att föröka trädgårdens alla växter och lär dig samtidigt hur du bäst beskär de mest populära buskarna och träden. I denna lättbegripliga guide beskrivs tekniker och metoder för förökning och beskärning med enkla instruktioner och tydliga steg för steg-illustrationer. Växterna är de vanligaste i våra trädgårdar och de omfattar både träd, buskar, fruktträd, perenner och andra prydnadsväxter.
I förökningsavsnitten beskrivs metoderna för att få fram ett stort antal nya plantor från frö eller sticklingar, genom delning, avläggning, ympning och okulering. Du får en inblick i de naturliga processer och förhållanden som får växterna att växa och föröka sig, och tips om hur du som odlare kan utnyttja dessa på bästa sätt. Varje förökningsteknik presenteras steg för steg och en lista visar vilka växter som lämpar sig för en viss teknik.
I beskärningsdelen får du lära dig att beskära de mest populära buskarna och träden för att få vackra bladverk och mängder av blommor eller frukt. Tekniker som uppbyggnadsbeskärning, underhållsbeskärning och föryngringsbeskärning presenteras tillsammans med diagram och detaljerade illustrationer som visar exakt när och hur du ska beskära, och vilka redskap du ska använda. Till skillnad från många andra böcker i ämnet illustreras här varje enskild växt för sig, så att du slipper frustrationen med att försöka applicera en teknik från en växt till en annan.
Genomgående ges ett stort antal praktiska tips, nödvändiga redskap och verktyg presenteras och checklistor hjälper läsaren att snabbt få ett grepp om ämnet.