Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sverigedemokraterna - Den nationella rörelsen.

Sverigedemokraterna - Den nationella rörelsen.

Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2001. 364 sidor.

Mycket gott skick. Förlagsband. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173248778
Titel
Sverigedemokraterna Den nationella rörelsen
Författare
Stieg Larsson - Mikael Ekman
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2001
Bandtyp
Inbunden
Vikt
725 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I valet 1998 fick det högerextrema partiet Sverige-demokraterna 20 000 röster och åtta kommunala mandat i konkurrens med ett antal andra partier som framförde främlingsfientliga och populistiska budskap.

Inför nästa års val ser situationen radikalt annorlunda ut. Sverigedemokraterna är för första gången mer eller mindre ensamma som ett nationellt alternativ. Partiet har en vältrimmad organisation och entusiastiska medarbetare som drömmer om ett genombrott. Och det har hämtat inspiration och strategi från framgångsrika högerextrema partier i andra länder, som franska Front National och belgiska Vlaams Blok.

Sverigedemokraternas styrka består i att partiet har lyckats fjärma sig från nazistämpeln och kunnat uppträda som respektabelt och demokratiskt. Det har vunnit terräng på skolor och i kommuner. Det finns nu en reell risk för att Sverige på ett antal års sikt får ett fascistiskt parti som kan spela en roll i rikspolitiken.

Inför valrörelsen 2002 har journalisterna Stieg Larsson och Mikael Ekman på tidskriften Expo synat Sverigedemokraterna bakom den respektabla fasaden.

De har kartlagt kopplingarna till både 1930-talets nationella rörelse och dess moderna nynazistiska arvtagare, granskat SD:s propagandametoder och hatkampanjer mot invandrare och etablerade politiker. De visar också att SD är Sveriges i särklass mest brottsbelastade parti.

Aldrig tidigare har ett svensk politiskt parti utsatts för en så förödande granskning. Av SD:s mödosamt polerade fasad återstår bara spillror.