Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Pojken i dörren. Minnen

Pojken i dörren. Minnen

Atlantis 1994. Inbunden med skyddsomslag, 415 sidor, 850 gram. Innehåller ett fåtal s/v fotoillustrationer.

Mycket gott skick. En pojke står i porten till livet. Det är trettiotal. Han är faderlös. Bakom honom ett gammalt slott med månghundraåriga traditioner. På faderssidan ett anrikt släktträd. På moderns sida konstnärsskap och en dansk-judisk köpmannatradition. Därute väntar ett händelserikt liv i många skiftande miljöer.
Efter skola och studentliv i Lund blir Stig Ramel UD-man med tjänst vid ambassaderna i Paris och Washington. Därefter följer chefsskapet på Exportföreningen och arbetet med att skapa Sveriges Exportråd.
1972 möter han Nobel och sin livsuppgift. Vi får följa hans tjugoåriga chefstid på Nobelstiftelsen i fest och vardag. Stig Ramel för oss bakom kulisserna i en värld där vetenskapen och kulturen möter »show business«, pengar och affärer.
Ramel har vid sidan av arbetet på Nobelstiftelsen varit styrelseproffs, och han skriver avslöjande om maktstriderna och personlighetskollisionerna, om Gyllenhammar och Wall, om hur företag föds och dör. Vi får en insidesbeskrivning av det galna 80-talet. Vi får bevittna hur de stora och små elefanterna först dansade och sedan dog i finanskraschernas solnedgång. Hans senaste stora uppdrag har varit att begrava löntagarfonderna. Till sist berättar han om sina smultronställen i livet, om familjen, konsten och om sin kärlek till naturen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9174861549
Titel
Pojken i dörren : minnen
Författare
Ramel, Stig - Gedda, Hans
Förlag
Stockholm : Atlantis
Utgivningsår
1994
Språk
Svenska