Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 45 SEK
Kult Nostalgisk tillbakablick på e anan tid Om II B-generationen som var både före och efter

Kult Nostalgisk tillbakablick på e anan tid Om II B-generationen som var både före och efter

av

Mycket gott skick. Med gästskribenterna Lars Nylin, Anders Jonsson, Per Wikström, Niklas Lindstedt och Kalle Holmberg., Skövde , 2007, Janne Sundling & Stenberg-Schentz Förlag, 191s, foto och illustrationer i sv/v och färg, Dekorerad pappband med klotrygg., Skövde , Test med titel och författare delvis bortslitna., Mycket gott skick., Skövde ,

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 45 SEK


Förlagsfakta

ISBN
9789197523080
Titel
Kult : nostalgisk tillbakablick på en annan tid
Författare
Janne Sundling
Förlag
Stenberg-Schentz Förlag
Utgivningsdatum
20071025
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
240 x 300 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
1350 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kult är det som får dig att minnas. Som en bok om tvillingdetektiverna från B Wahlströms, en repad singel i vinyl med Dave, Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich eller doften av Björnklister. Kult kan vara minnet från den första charterresan med en DC-7C:a, frånvaron av en viss bild i samlarserien Ishockey 69/70 eller ljudet från en Puch Florida. Det kan vara ett Riff med lakritssmak, Gulf-mackens klistermärken eller upphetsningen inför ett tummat exemplar av tidningen Piff. Minnen från en generations barndom och ungdom. Och det handlar om en alldeles speciell generation: Efter-Rekordgenerationen. En inträngd generation, för sen för mycket, för tidig för annat. I boken kallas de för IIB-generationen. De väsentliga åren under barndomen och ungdomen råkade sammanfalla med mellanölets tid (1965-1977). Det är den första riktiga tv-generationen och reklamgenerationen. De har här stannat upp en stund inför sådant som på ett eller annat sätt präglat dem, om det nu var ett seriehäfte med Kapten Miki eller skolans Fritt valt arbete, Frostflingor med plastleksaker eller Vietnamrörelsen, att samla Merry-kapsyler eller miljonprogrammet. Kult är skriven av Janne Sundling tillsammans med några gästskribenter: Lars Nylin, Per Wikström, Kalle Holmberg, Anders Jonsson och Niklas Lindstedt.