Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Stefans stora blå. Recept för godare fisk blåare hav och en friskare värld
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789185949489
Titel
Stefans stora blå
Författare
Sundström, Stefan
Förlag
ETC Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
223 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
204 x 250 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
910 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En roadtrip, ett friår, en enslig ö mitt ute i ett hav som fortfarande vimlar av fisk - Stefan Sundström har äntligen gjort en ny bok!

Stefans stora blå är en kokbok som doftar av tång, rödsej och umami. Det är också en berättelse om att kliva av en stund och våga bara vara.

Utanför den nordnorska kusten ligger ön Træna. För att komma dit från Stockholm får man sätta sig på tåget mot Narvik, och så sitter man där nästan ett dygn. Sedan tar man bussen över gränsen, och där finns alltid någon vän som kan ta en ut till havet. Den resan gjorde Stefan Sundström.

Och han stannade på Træna i ett helt år.

Stefan fiskade, torkade torskrom, gjorde kimchi och kaffeost - och eget snus. Han funderade han på vem han är, bortom applåder och beundrarbrev. Och så skrev han Stefans stora blå. Den handlar om att det som kallas för centrum, city, det som är inne, i själva verket är jävligt ute. Om hur gott det kan vara med fisk. Och om längtan efter att få se en val och inte berätta det för någon.

Stefans stora blå är en uppföljare till storsäljande och prisade Stefans lilla gröna från 2010. Bilderna är även denna gång tagna av Jeanette Andersson, fotograf som i många år följt och dokumenterat Stefans liv och arbete i trädgårdar, fiskebåtar och på scen.

Stefan Sundström är mångfaldigt prisbelönad vispopartist sedan 30 år. Han har släppt sexton musikalbum och fyra böcker, och medverkat i tv och film. Hans stora intressen förutom musik och skrivande är odling, husbehovsfiske och framställning av livsmedel.

Och snus.