Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sarek

Sarek

Häftad bok Storartad förlag. 2017. 191 sidor.

Gott skick. Stämplad STF Saltoluokta på försättsbladet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789198188943
Titel
Sarek
Författare
Sune Karlsson
Förlag
Storartad förlag
Utgivningsår
2017
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
241 x 211 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
680 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Målgruppen är svenska fjällvandrare och utländska turister. Texten i boken är därför både på svenska och engelska.Sune Karlsson gick sin första tur genom Sarek 1970 med sin trettonåriga bror Bo. Det var en krävande tur för båda men den gav mersmak. Sune har sedan dess troget återvänt året runt och samlat på sig en unik bildskatt av Sveriges sista vildmark. Vandringssäsongen här är vanligtvis kort – juli och augusti. Därför är det extra roligt att boken har bilder från hela året.

Sune gav tillsammans med sin bror Bo ut fotoboken ”Sareks fyra årstider”, på Norstedts förlag 1982.

Den här boken är uppdelad på 14 omväxlande turer som beskrivs kortfattat i början av varje kapitel tillsammans med en karta. Sune vet att även utländska vandrare älskar Sarek. Därför har vi valt att ha all text även på engelska för deras skull. Boken är ett perfekt minne för dem att ta med sig hem. Platsnamn finns också med på samiska. Boken är tänkt som inspiration för fjällvandrare men handfasta ledtips och utrustningsråd finns också.Flera av turerna i det väg- och stiglösa området är förutom vandringar, delvis med Klepperkajak och skidor vintertid.

Boken ”Sareks fyra årstider” från 1982 fick beröm fram på 2000-talet när den jämfördes med nyare böcker om Sarek. Den hade den rätta känslan och en slags ”mindfulness” som de moderna varianterna inte hade. Jag vågar påstå att den här boken med sina samlade bilder från 1970 ända fram till 2016 har den känslan. Jag vet därför att det är förläggaren, Bo, som sitter på bokens omslag 13 år gammal och tittar ut över Rapadalen. Känslan finns genom hela boken och jag tror att många svenska fjäll-
vandrare och naturintresserade kommer att hålla med om det när boken kommer i höst.
Ytterligare författare: Karlsson, Sune
Ytterligare fotografer: Karlsson, Sune
Ytterligare designers: Bjelvenstedt, Bosse