Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Härliga höst

Härliga höst

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2012. 155 sidor.

Nyskick. Rikt illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113036939
Titel
Härliga höst
Författare
Susanna Widlundh
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2012
Omfång
155 sidor
Bandtyp
Halvklotband
Mått
175 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
600 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På hösten går livet i trädgården in i ett lugnare tempo. Ogräsen är inte så ettriga, många av måstena är avklarade, gräsmattan växer inte lika frenetiskt och solen bränner inte så intensivt. Ta hjälp av Susanna Widlundhs tips och förläng säsongen till den första snön.

Hur får man trädgården att bli en plats att njuta av även på hösten? Författaren presenterar en lång rad förslag på hur hösten kan bli den period då trädgården är som allra frodigast och mustigast. Från mindre, enkla växtkombinationer till stora, härliga i läckra toner. Hösten är också en tid då många av sommarblommorna ger upp. Sommarblommor är särskilt användbara i krukor och urnor och här ges förslag på växter som håller sig fina långt fram på hösten - kanske ända fram till vintern.

Dessutom förmedlas glädjen med att under hela säsongen, även på hösten, kunna plocka in buketter av blommor och blad som kan pryda sin plats inomhus. Träd och buskar är i många fall som allra vackrast på hösten. Sprakande färger på bladen ger trädgården en ny dimension. Hösten är också en perfekt årstid att plantera och förbereda trädgården för den kommande våren. Med nya lökväxter kan nästa säsong inledas ännu bättre än den förra och perenner och buskar som planteras på hösten får en bra start till kommande vår.

Här får du tips på bland annat delning och övervintring av växter. Sensommaren och hösten är naturligtvis skördandets tid. Nu är trädgården verkligt frikostig och bjuder på både frukt, bär, kryddor och grönsaker, som med ganska enkla medel kan lagras och förvaras under vintern. Förutom inspiration och tips innehåller boken en faktadel med information om varje växts speciella egenskaper och vad de behöver för betingelser för att fungera i trädgården.