Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Johnny Panic och drömbibeln

Johnny Panic och drömbibeln

Häftad bok. Novellix. 1 uppl. 2013. 29 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187451119
Titel
Johnny Panic och drömbibeln
Författare
Plath, Sylvia
Förlag
Novellix
Utgivningsår
2013
Omfång
29 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
105 x 148 mm Ryggbredd 4 mm
Vikt
40 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Berättarjaget i Sylvia Plaths novell Johnny Panic och drömbibeln arbetar som sekreterare på ett sjukhus. Hon ägnar dagarna åt att renskriva patienternas drömmar, men för i hemlighet in dem i sin drömbibel varje kväll, på uppdrag av den store drömskaparen Johnny Panic. Plath skrev den mörka och suggestiva berättelsen efter att ha ar­betat på ett arkiv för mentalsjuka. Liksom flera andra av författarens verk berör novellen teman som depression och psykisk ohälsa, något gjorde att texterna refuserades då de ansågs vara för kontroversiella för sin tid.Novellix ger nu ut en nyöversättning av novellen i samband med 50-årsjubileumet av Plaths hyllade roman Glaskupan.

Dröm för dröm utbildar jag mig själv till att bli den där sällsynta figuren, mer sällsynt rentav, än någon av medlemmarna på Institutet för psykoanalys, en drömkonnässör. Inte någon drömstoppare, drömtydare, inte någon som exploaterar drömmar i enfaldiga hälso- och lyckosyften, utan en obesudlad drömsamlare för drömmarnas egen skull. En drömälskare för Johnny Panics skull, allas deras skapare.

Novellix ger ut små, snygga böcker i vykortsstorlek med en novell per bok. Både klassiker och nyskrivet - allt ifrån Virginia Woolf till Håkan Nesser! Samtliga böcker med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellix-novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar. Stora läsupplevelser i ett litet format.