Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Sill : ett litet inlägg om inläggningar

Sill : ett litet inlägg om inläggningar

Häftad bok. Kulturdoktorn. 1 uppl. 2010. 187 sidor.

Mycket gott skick. Häftad med skyddsomslag. Tvär liten 4:o. Signerad av båda författarna.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197853613
Titel
Sill : ett litet inlägg om inläggningar
Författare
Ted Karlberg - Leifh Stenholm
Förlag
Kulturdoktorn
Utgivningsår
2010
Omfång
187 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
250 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
832 g
Språk
Svenska
Baksidestext
För oss är sill inte bara en maträtt. För oss är sill nämligen dessutom rätt mat. Vi konstaterar även att sillen har en lång och intressant kulturhistoria som börjar redan under tidig medeltid.
Ted som är producent har närmat sig sillen från den kuli- nariska sidan av matbordet. Intervjuat sillälskare och förmått dem dela med sig av sina bästa – och ofta hemliga - recept på sillinläggningar. Därefter har Ted rensat och lagt in sill i massor och inte minst viktigt provätit sig igenom alla inläggningarna som presenteras.
Jag, Leifh, som är kulturhistoriker, har fördjupat mig i sillens historia. Detta har jag gjort genom att rota i en del arkiv, bokhyllor och gamla luntor.
Tillsammans har vi åstadkommit en kombination av en kulturhistorisk och kulinarisk bok eller som man skulle kunna säga en ”kultinarisk” kokbok. Detta har vi gjort för att maten inte skall tysta mun utan tvärtom för att ge oss sillälskare mål i mun, så att vi har något kulturhistoriskt att tala med vår bordsgranne om medan vi avnjuter den inlagda sillen.
I den här boken har vi således samlat 46 recept på olika sillinläggningar. Flertalet recept kommer från Blekinge, där vi har vår hemvist, och där strömming, som bekant byter namn till sill.