Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Amarone och vinerna från Valpolicella

Amarone och vinerna från Valpolicella

Inbunden bok Lind & Co. 2012. 260 sidor.

Nära nyskick. Vad är Amarone? Ett fylligt vin från Veneto i nordöstra Italien som tillverkas enligt metoden appassimento – för att vara Amarone måste 100 % av druvorna vara torkade.
Hur smakar Amarone? Amarone har en fyllig och djup smak med inslag av mörk frukt, russin, katrinplommon och choklad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174610826
Titel
Amarone och vinerna från Valpolicella
Författare
Thomas Ilkjær
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2012
Omfång
260 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
237 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
954 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Svenskarna har under de senaste tio femton åren tagit Amaronevinerna till sitt hjärta. Få druvdrycker är lika välkända på våra breddgrader som detta kraftfulla och unika vin. Men trots populariteten är det långt ifrån alla som känner till att det finns en mängd olika typer av Amarone.

I den här boken gör vinskribenten Thomas Ilkjær en djupdykning i Valpolicelladistriktet och berättar förutom om alla olika Amaronestilar även om syskonvinerna Valpolicella, Ripasso och Recioto della Valpolicella.

Följ med på en resa till kullarna mellan Verona och Gardasjön och lär känna området, alla de lokala druvsorterna och Amaronevinernas unika tillverkningsmetod och speciella historia.

De bästa och viktigaste producenterna avhandlas ingående i egna avsnitt och det finns information om ytterligare en lång rad vinhus - från de stora kooperativen till de små familjegårdarna.

Ilkjær beskriver levande de olika Amaronestilarna på ett sådant sätt att det blir lätt att hitta nya favoriter, vilket tillsammans med bokens kartor, faktarutor och ordlista gör detta till en perfekt guide för alla Amaronefantaster och vinintresserade.

THOMAS ILKJÆR är dansk vinexpert med Italien som specialområde. Han är skribent för bland andra Dina Viner, Livets Goda, Vinbladet och Gastro, har utkommit med flera böcker om vin och arbetar för Vinkällans Dryckesutbildningar. Sedan 2005 är Ilkjær bosatt i Sverige tillsammans med sin fru.

"Amarones [...] och Valpolicellas många vinmakare behandlas kunnigt och roande av Ilkjær. Och så inspirerande att jag lockades att öppna en flaska under läsningen"

Anders Fagerström, Sydsvenskan

"Inte ens i Italien finns en sådan omfattande bok om Amarone. Läs och fascineras [...] en klassiker har fötts"

Carlo Merolli, Vinbladet

"Ilkjærs bok är inget mindre än utomordentlig [...] Det är svårt att komma på någonting mer man kan önska sig att veta om Amarone"

Vinsiderne.dk