Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Första stenen

Första stenen

Pocketbok Norstedts Pocket. 2002. 358 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9172632372
Titel
Första stenen
Författare
Thomas Kanger
Förlag
Norstedts Pocket
Utgivningsår
2002
Omfång
358 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
109 x 180 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
192 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är första delen i en ny serie kriminal-romaner med den kvinnliga kriminalassistenten Elina Wiik som huvudperson. En brand anläggs i Folkets hus i Surahammar. Av en slump sover vaktmästaren över och blir innebränd.Genom ett vittnesmål riktas misstankarna mot Ismail, en invandrare som driver en av ortens pubar. Han saknar alibi och har dessutom ett starkt motiv genom att en nyöppnad pub i just Folkets hus håller på att konkurrera ut honom. Ismael döms också till fängelse.

Elina Wiik kopplas bort från fallet och får i stället ta hand om fallet med en person som rapporteras saknad. Mannen verkar vara en oförvitlig familjefader, djupt engagerad i en frikyrklig rörelse. Men Elina börjar snart misstänka att det finns dolda hemligheter i familjen och misstankarna förstärks när mannen hittas mördad. När hon sedan upptäcker att en av sönerna i familjen är huvudvittnet mot Ismail och att det finns uppenbara orimligheter i utredningen, inser hon att ett justitiemord begåtts. Hon kopplar ihop de båda fallen, vilket leder till starkt missnöje från några av hennes kollegor och också utsätter henne själv för livsfara.

Thomas Kanger (f. 1951) är journalist och författare. Han har i åtta år varit verksam som reporter på Kalla Fakta. Under den oroliga hösten 2000 var han TV4:s korrespondent i Jerusalem. Tidigare har han publicerat Mordet på Olof Palme och Kommunistjägarna (tills. med Jonas Gummesson), som belönades med det prestigefyllda Vilhelm Moberg-priset. Första stenen är hans romandebut.