Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kallad till tystnad

Kallad till tystnad

Inbunden bok. Catholica AB. 3 uppl. 2005. 327 sidor.

Mycket gott skick. Ägaretikett på försättsbladet. Något sned rygg.
Kallad till tystnad är inte bara ett ytterst intressant religionspsykologiskt dokument utan kanske främst en fängslande skildring av en ung mans väg till Gud.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9186428233
Titel
Kallad till tystnad
Författare
Merton, Thomas
Förlag
Catholica AB
Utgivningsår
2005
Omfång
327 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
ÖVER HELA VÄRLDEN har den amerikanske trappistmunken Thomas Mertons själv-biografi lästs och diskuterats. Nu ges den på nytt ut på svenska.

I Kallad till tystnad tecknas porträttet av en ung amerikansk student, som steg för steg – till sin egen förvåning – drivs fram mot beslutet att bli katolik. Om den katolska tron har han ursprungligen inga begrepp alls – snarast inger den honom en instinktiv känsla av obehag. Men han möter den katolska kyrkokonsten och den katolska filosofin, och en dag slår den idén ned i honom, att han skall bli munk.

Detta går nu inte att realisera i en handvändning. Han får kämpa och tveka i många år och göra många fruktlösa ansatser, innan han till sist inträder i trappistklostret Our Lady of Gethsemani. Trappistorden anses vara den strängaste av ordnarna och det är t.ex. inte tillåtet att tala.

I en tid då intresset för religion överallt tilltar i intensitet, bör denna bok av en livsbejakande, högintelligent ung amerikan med utpräglad litterär begåvning, som ändå väljer att avstå från världen, kunna intressera många.

Kallad till tystnad är inte bara ett ytterst intressant religionspsykologiskt dokument utan kanske främst en fängslande skildring av en ung mans väg till Gud.